Domaće poljevače i zvjezdasti anis

Teme vezane uz varrou

Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la crnii » 23 stu 2017, 18:35

Eterično ulje, zvjezdasti anis, djeluje!
Najvjerojatnije, treba vremena da se vidi, koliko će to dugo biti stabilno.

Veliko hvala lega Dario za linkove koje si iskopao i za ouzo effect :-D :-D

Najkraće za uvod, za poljevanje protiv varoe, kada se napravi sirup šećer-voda, dodaju se kiseline, propolis, et. ulja itd.
Problem je što je sirup šećer-voda, voda, ponaša se kao voda i kada se dodaje propolis ili et. ulja, ne može se dobiti emulzija.
Et. ulja plivaju manje-više na površini, propolis se počinje grudvati i ljepiti na stjenkama boce plastične.

Potreban je neki emulgator koji će to spojiti, vodu, ulja i propolis.
Može se koristiti lecitin kao emulgator.

Može se kao emulgator koristiti i eterično ulje zvjezdastog anisa, koje za sebe veže vodu, ulja, propolis i alkohol. I to sve raspršuje, pa se dobije emulzija. To je poznato kao ouzo efekt.
crnii
Guru
Guru
 
Postovi: 1006
Pridružen/a: 11 lis 2014, 21:44

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la crnii » 23 stu 2017, 18:55

OUZO EFEFCT

Probao danas, ravnajući se po mjerama i receptu za 1 litru, radio sam za 1/10 ili 10% ili 100 ml poljevače.

4 odvojene posude;
1. sirup šećer-voda 1:1, 55gr šećera, 55ml destilirane vode. Dodao 4 gr oksalne, 1.5 gr limunske, 1 ml mravlje
2. 10 ml alkohola, 1 kap eukaliptusa, 3 kapi zvj. anis
3. 6 ml propolisa, 1 kap eukaliptusa, 3 kapi zvj. anis
4. 10 ml nozevoja, 2 ml propolisa, 1 kap eukaliptusa, 3 kapi zvj. anis

Dodavanje..,
1 ulio u 2, pa razmutio
u 1-2 ulio 3
u 1-2-3 ulio 4.

Taj ouzo efekt izgleda šljaka, vidjeti ćemo koliko će dugo to biti postojano.

CAM00130_Easy-Resize.com.jpg
1 u 2
CAM00130_Easy-Resize.com.jpg (44.95 KiB) Pogledano 1300 put/a.


CAM00132_Easy-Resize.com.jpg
usporedba sa čistom vodom
CAM00132_Easy-Resize.com.jpg (48.56 KiB) Pogledano 1300 put/a.


propolis sa anisom, najprije pliva gore, nakon mučkanja, ravnomjerno se raspršio
CAM00134_Easy-Resize.com.jpg
u 1-2, dodano 3
CAM00134_Easy-Resize.com.jpg (48.39 KiB) Pogledano 1300 put/a.


CAM00135_Easy-Resize.com.jpg
u 1-2-3, uliveno 4
CAM00135_Easy-Resize.com.jpg (43.45 KiB) Pogledano 1300 put/a.


CAM00137_Easy-Resize.com.jpg
1-2-3-4, 100 ml, u boci
CAM00137_Easy-Resize.com.jpg (40.9 KiB) Pogledano 1300 put/a.


Dario di je piva a? A i za ostale :lol:
crnii
Guru
Guru
 
Postovi: 1006
Pridružen/a: 11 lis 2014, 21:44

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la sanadac » 23 stu 2017, 19:28

Pratim :)
Kad zacutim,okrenem se i odem,to ne znaci da si ti pobedio .
To znaci da vise nisi dostojan mog vremena. Charles Bukowski
Avatar
sanadac
Novi korisnik
Novi korisnik
 
Postovi: 25
Pridružen/a: 05 vel 2014, 15:59
Lokacija: Sanad

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la pero perić » 23 stu 2017, 19:51

https://youtu.be/qiQBA2JmHEc


..samo naprijed..postaje zanimljivo!
Avatar
pero perić
Poznato lice
Poznato lice
 
Postovi: 215
Pridružen/a: 31 srp 2015, 11:06
Lokacija: Slavonija

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la gazostari » 23 stu 2017, 19:54

Svaka čast, dali ste si truda dečki! To je ta nano-tehnologija.
Citat:
Ponekad sama unutrašnja faza može djelovati kao emulgator, a rezultat je nanoemulzija, gdje se unutrašnje stanje raspršuje u kapljice "nano - veličine" unutar vanjske faze. Dobro poznati primjer ovog fenomena "efekt Ouzo", se događa kada se voda sipa u jaka alkoholna pića sa anisom, kao što su uzo, pastis , absint ili raki. Anisovi spojevi koji su rastvorljivi u etanolu, nakon dodavanja vode, formiraju kapljice nano-veličine i emulgiraju. Rezultirajuća boja pića je neprozirna i mliječno bijela.

Sigurno će rezultat biti dobar, čekamo izvješće.
Kad je puno zujanja, malo je unosa.
Avatar
gazostari
Novi korisnik
Novi korisnik
 
Postovi: 67
Pridružen/a: 12 svi 2017, 22:42
Lokacija: Vrbovec

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la dario22 » 23 stu 2017, 20:28

crnii je napisao/la:OUZO EFEFCT

Probao danas, ravnajući se po mjerama i receptu za 1 litru, radio sam za 1/10 ili 10% ili 100 ml poljevače.

4 odvojene posude;
1. sirup šećer-voda 1:1, 55gr šećera, 55ml destilirane vode. Dodao 4 gr oksalne, 1.5 gr limunske, 1 ml mravlje
2. 10 ml alkohola, 1 kap eukaliptusa, 3 kapi zvj. anis
3. 6 ml propolisa, 1 kap eukaliptusa, 3 kapi zvj. anis
4. 10 ml nozevoja, 2 ml propolisa, 1 kap eukaliptusa, 3 kapi zvj. anis

Dodavanje..,
1 ulio u 2, pa razmutio
u 1-2 ulio 3
u 1-2-3 ulio 4.

Taj ouzo efekt izgleda šljaka, vidjeti ćemo koliko će dugo to biti postojano.

CAM00130_Easy-Resize.com.jpg


CAM00132_Easy-Resize.com.jpg


propolis sa anisom, najprije pliva gore, nakon mučkanja, ravnomjerno se raspršio
CAM00134_Easy-Resize.com.jpg


CAM00135_Easy-Resize.com.jpg


CAM00137_Easy-Resize.com.jpg


Dario di je piva a? A i za ostale :lol:


samo ti fali ph listić da vidiš dali je na jedinici i ti si svoje napravio..više nam ne trebaš... :wink: :-D
Avatar
dario22
Majstor
Majstor
 
Postovi: 935
Pridružen/a: 16 sij 2014, 13:20
Lokacija: Karlovac

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la dario22 » 23 stu 2017, 20:33

gazostari je napisao/la:Svaka čast, dali ste si truda dečki! To je ta nano-tehnologija.
Citat:
Ponekad sama unutrašnja faza može djelovati kao emulgator, a rezultat je nanoemulzija, gdje se unutrašnje stanje raspršuje u kapljice "nano - veličine" unutar vanjske faze. Dobro poznati primjer ovog fenomena "efekt Ouzo", se događa kada se voda sipa u jaka alkoholna pića sa anisom, kao što su uzo, pastis , absint ili raki. Anisovi spojevi koji su rastvorljivi u etanolu, nakon dodavanja vode, formiraju kapljice nano-veličine i emulgiraju. Rezultirajuća boja pića je neprozirna i mliječno bijela.

Sigurno će rezultat biti dobar, čekamo izvješće.



to sam ja otkrio, a crnii bere slavu.... :twisted:

:-D
Avatar
dario22
Majstor
Majstor
 
Postovi: 935
Pridružen/a: 16 sij 2014, 13:20
Lokacija: Karlovac

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la dario22 » 23 stu 2017, 20:48

crnii je napisao/la:Eterično ulje, zvjezdasti anis, djeluje!
Najvjerojatnije, treba vremena da se vidi, koliko će to dugo biti stabilno.

Veliko hvala lega Dario za linkove koje si iskopao i za ouzo effect :-D :-D

Najkraće za uvod, za poljevanje protiv varoe, kada se napravi sirup šećer-voda, dodaju se kiseline, propolis, et. ulja itd.
Problem je što je sirup šećer-voda, voda, ponaša se kao voda i kada se dodaje propolis ili et. ulja, ne može se dobiti emulzija.
Et. ulja plivaju manje-više na površini, propolis se počinje grudvati i ljepiti na stjenkama boce plastične.

Potreban je neki emulgator koji će to spojiti, vodu, ulja i propolis.
Može se koristiti lecitin kao emulgator.

Može se kao emulgator koristiti i eterično ulje zvjezdastog anisa, koje za sebe veže vodu, ulja, propolis i alkohol. I to sve raspršuje, pa se dobije emulzija. To je poznato kao ouzo efekt.


nije stigla oksalna tako da još ne pratim ph, čim stigne ja ću to provjeriti.. naj bitniji je ph preparata a on mora biti 1..okvirno imamo 40 grama oksalne za preparat ali moj je cilj malo smanjiti oksalnu a povećati ostale kiseline pa ćemo vidjeti...faktično svatko od nas može imati svoje omjere i o tome donijeti nekakve zaključke te prezentirati ovdje..moguće da moj recept sa manje oksalne ne bude djelotvoran, zato je bitno testirati i sve zabilježiti...

koliko sam pratio forum netko je rekao da organik sa 25 ili 20 grama oksalne nije rušio...ako je to istina onda je to premalo oksalne za tretman...evo bar nešto znamo iz nečijeg iskustva..
Avatar
dario22
Majstor
Majstor
 
Postovi: 935
Pridružen/a: 16 sij 2014, 13:20
Lokacija: Karlovac

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la gazostari » 23 stu 2017, 21:04

Očito je ovaj "OUZOEFEKT" zaslužan za konačni uspjeh, pa evo malo o tome što je Ouzo.

OUZO GRČKO NACIONALNO PIĆE

Ono što grci najbolje znaju, svakako je uživanje u dobroj hrani i dobrom piću.Gastronomska ponuda Grčke nadaleko je poznata.Ukusno pripremljeni morski plodovi, janjetina, feta sir i sve to začinjeno kvalitetnim maslinovim uljem.To su okusi Grčke, u kojima uživaju ne samo Grci, već i brojni turisti koji u Grčku dolaze tokom cijele godine, a posebice ljeti.Može se reći da život u Grčkoj traje 24 sata dnevno.A uz ukusan obrok ide i ukusno piće.
Kao jedan od mediteranskih naroda, i Grci se mogu pohvaliti svojom proizvodnjom vina i žestokih pića.Piće, koje često predstavlja prvu asocijaciju na Grčku, rakija je pod imenom Ouzo i grčko je nacionalno piće.Ouzo je tipičan za područje Grčke i Cipra i ne proizvodi se nigdje drugdje u svijetu, iako susjedne zemlje imaju svoje inačice ovog pića pod drugim imenima.Nastanak Ouza vezan je uz grupu monaha sa Brda Atos ( Svete Gore ), koji su još u 14. stoljeću u tradicionalno dobivenu rakiju umiješali ulje anisa.Novonastalo piće svojim izgledom bilo je jednako običnoj rakiji, ali pomiješano sa vodom ili ledom, poprimilo bi mliječno-bijelu boju, boju magle.Nakon Rata za nezavisnost, početkom 19. stoljeća, počinje masovna proizvodnja Ouza na otoku Lezbos.

Stanovnici tog otoka i danas tvrde kako su oni zaslužni za otkriče ovog napitka.Proizvodnja počinje destilacijom 96%-tnog etil alkohola biljnog porijekla, zatim se dodaje anis, a nerijetko i druge mirodije, poput korijandra, karanfila, cimeta, mente.Na kraju voda i šećer.Rezultat je rakija sa 40-50 % alkohola, a propisani minimum iznosi 37,5 % alkohola.Najveći proizvođač Ouza nalazi se na otoku Lezbos, iako gotovo svako malo veće mjesto u Grčkoj ima svog proizvođača Ouza, kod kojih se Ouzo može kušati i kupiti.Kad se naruči Ouzo, uz njega se obavezno servira i hrana, neka vrsta predjela.

Na malom tanjuriću na stol stiže malo feta sira, salata od hobotnice, pržena riba ili malo janjetine.Ouzo se poslužuje sa ledom ili vodom ili tek dobro rashlađeno.Godine 2006. Grčka je osvojila pravo na oznaku Ouzo, čime je zaštitila ovaj proizvod kao svoj.

EU sad priznaje Ouzo kao tipičan grčki proizvod i pod tim imenom ga ne može proizvoditi niti jedna druga država osim Grčke i Cipra.
Kad je puno zujanja, malo je unosa.
Avatar
gazostari
Novi korisnik
Novi korisnik
 
Postovi: 67
Pridružen/a: 12 svi 2017, 22:42
Lokacija: Vrbovec

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la Buronja » 23 stu 2017, 21:27

gazostari je napisao/la:Očito je ovaj "OUZOEFEKT" zaslužan za konačni uspjeh, pa evo malo o tome što je Ouzo.

OUZO GRČKO NACIONALNO PIĆE

Ono što grci najbolje znaju, svakako je uživanje u dobroj hrani i dobrom piću.Gastronomska ponuda Grčke nadaleko je poznata.Ukusno pripremljeni morski plodovi, janjetina, feta sir i sve to začinjeno kvalitetnim maslinovim uljem.To su okusi Grčke, u kojima uživaju ne samo Grci, već i brojni turisti koji u Grčku dolaze tokom cijele godine, a posebice ljeti.Može se reći da život u Grčkoj traje 24 sata dnevno.A uz ukusan obrok ide i ukusno piće.
Kao jedan od mediteranskih naroda, i Grci se mogu pohvaliti svojom proizvodnjom vina i žestokih pića.Piće, koje često predstavlja prvu asocijaciju na Grčku, rakija je pod imenom Ouzo i grčko je nacionalno piće.Ouzo je tipičan za područje Grčke i Cipra i ne proizvodi se nigdje drugdje u svijetu, iako susjedne zemlje imaju svoje inačice ovog pića pod drugim imenima.Nastanak Ouza vezan je uz grupu monaha sa Brda Atos ( Svete Gore ), koji su još u 14. stoljeću u tradicionalno dobivenu rakiju umiješali ulje anisa.Novonastalo piće svojim izgledom bilo je jednako običnoj rakiji, ali pomiješano sa vodom ili ledom, poprimilo bi mliječno-bijelu boju, boju magle.Nakon Rata za nezavisnost, početkom 19. stoljeća, počinje masovna proizvodnja Ouza na otoku Lezbos.

Stanovnici tog otoka i danas tvrde kako su oni zaslužni za otkriče ovog napitka.Proizvodnja počinje destilacijom 96%-tnog etil alkohola biljnog porijekla, zatim se dodaje anis, a nerijetko i druge mirodije, poput korijandra, karanfila, cimeta, mente.Na kraju voda i šećer.Rezultat je rakija sa 40-50 % alkohola, a propisani minimum iznosi 37,5 % alkohola.Najveći proizvođač Ouza nalazi se na otoku Lezbos, iako gotovo svako malo veće mjesto u Grčkoj ima svog proizvođača Ouza, kod kojih se Ouzo može kušati i kupiti.Kad se naruči Ouzo, uz njega se obavezno servira i hrana, neka vrsta predjela.

Na malom tanjuriću na stol stiže malo feta sira, salata od hobotnice, pržena riba ili malo janjetine.Ouzo se poslužuje sa ledom ili vodom ili tek dobro rashlađeno.Godine 2006. Grčka je osvojila pravo na oznaku Ouzo, čime je zaštitila ovaj proizvod kao svoj.

EU sad priznaje Ouzo kao tipičan grčki proizvod i pod tim imenom ga ne može proizvoditi niti jedna druga država osim Grčke i Cipra.




Mastika .
Najobičnija makedonska mastika.
Buronja
Buronja
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 1739
Pridružen/a: 25 vel 2012, 20:18
Lokacija: Rovanjska

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la Tokito1969 » 23 stu 2017, 22:40

gazostari je napisao/la:Može se reći da život u Grčkoj traje 24 sata dnevno.



Za nas Zagorce su Grci goli k...c
Kad se mi zapremo v palnicu jedna večer traje 3-5 dana to ti je v slobodnom prevodu 6 vur rastegnemo na čak 72 do veličanstvenih 120 vur, ve to ljepe sporedi z 24 vur po danu pa mi nekaj reči...

t0328.gif
t0328.gif (15.17 KiB) Pogledano 1183 put/a.
tko pčelari vrijedi, tko ne pčelari ne vrijedi
Avatar
Tokito1969
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 1545
Pridružen/a: 08 tra 2012, 19:27
Lokacija: Varaždin

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la crnii » 23 stu 2017, 22:53

gazostari je napisao/la:Sigurno će rezultat biti dobar, čekamo izvješće.


Trebalo bi :-D

dario22 je napisao/la:to sam ja otkrio, a crnii bere slavu.... :twisted:
:-D


Dario je KRALJ :-D

Buronja je napisao/la:Mastika .
Najobičnija makedonska mastika.


Gravče na tavče :lol:
crnii
Guru
Guru
 
Postovi: 1006
Pridružen/a: 11 lis 2014, 21:44

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la crnii » 23 stu 2017, 23:01

Ovim putem želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali i pripomogli svojim komentarima, razmišljanjima, pohvalama i pokudama.

Posebna zahvala je za kolege
Pašezada Zukića
t2043.gif
t2043.gif (828 bajt(ov)a) Pogledano 1174 put/a.



kolegu Grabovca
t2044.gif
t2044.gif (2.68 KiB) Pogledano 1174 put/a.


kolegu Darija 22
t2025.gif
t2025.gif (8.83 KiB) Pogledano 1174 put/a.
crnii
Guru
Guru
 
Postovi: 1006
Pridružen/a: 11 lis 2014, 21:44

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la crnii » 23 stu 2017, 23:12

Samo da pojasnim oko ovih velićina, broj kapi, alkohol, propolis..

Ove mučkalice bi radile i bez anisa zvjezdastog, to sam već isprobao.
Također isto ili slično se može postići sa lecitinom.
Ali bolje od navedenog je to sa zvj. anisom, koji je et. ulje i ujedno služi kao emulgator.

Zvjezdasti anis da bi djelovao kao emulgator, mora imati alkohol.

Razmjeri bi otprilike išli, za litru poljevače;
- 10 kapi eukaliptusa (ili nekog drugog et. ulja)
- 30 kapi zvj. anisa

Za alkohol koji je neophodan; npr.
60 mililitara propolisa ili
40 ml propolisa + 20 ml alkohola (70%) ili
20 ml propolisa + 40 ml alkohola (70%)

Standard je da se odvojeno mješaju;
1. šećer, voda, limunska, oksalna, mravlja
2. et. ulja, propolis (i alkohol ako se dodaje)
Takve dvije smjese, prva (1.), su uljeva u drugu (2.) (premda mislim da se može i obrnuto?)

Razmučka i to je to.
Sutra ću opet slikati onu bočicu sa 100ml, bez mučkanja, pa mučkanje i poslije slika. Interesira me hoće li biti skupljanja ulja na površini ili ljepljenja propolisa iznutra na stjenci boce.

pozz
crnii
Guru
Guru
 
Postovi: 1006
Pridružen/a: 11 lis 2014, 21:44

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la dario22 » 24 stu 2017, 08:26

crnii


Standard je da se odvojeno mješaju;
1. šećer, voda, limunska, oksalna, mravlja
2. et. ulja, propolis (i alkohol ako se dodaje)
Takve dvije smjese, prva (1.), su uljeva u drugu (2.) (premda mislim da se može i obrnuto?)


da tako sam i ja mislio, dvije čaše i onda ih pomiješamo..

uvijek moramo težiti da bude što jednostavniji recept da ne odbije potencijalne takozvane poljevače rumene kadulje... :-D

moj prijedlog je par ml čistog alkohola(70%,80%) nije bitno, u to dodati eterična ulja( može se staviti više ulja, po želji i novčaniku) i onda u to uliti ekstrakt propolisa, nakon emulgacije isto dodati u drugu smjesu i promiješati, nakon toga tretirati..

normalno netko može koristiti lecitin, sve opcije su u igri, bitno da se napravi preparat dostupan svekolikom pučanstvu da se što više makne taj amitraz iz košnica a pčelari pretvore u poljevače i ekologe.. :lol:
Avatar
dario22
Majstor
Majstor
 
Postovi: 935
Pridružen/a: 16 sij 2014, 13:20
Lokacija: Karlovac

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la crnii » 24 stu 2017, 13:15

dario22 je napisao/la:uvijek moramo težiti da bude što jednostavniji recept da ne odbije potencijalne takozvane poljevače rumene kadulje... :-D

Poljevači rumene kadulje, koji su to :?: :-D

dario22 je napisao/la:moj prijedlog je par ml čistog alkohola(70%,80%) nije bitno, u to dodati eterična ulja( može se staviti više ulja, po želji i novčaniku) i onda u to uliti ekstrakt propolisa, nakon emulgacije isto dodati u drugu smjesu i promiješati, nakon toga tretirati..

normalno netko može koristiti lecitin, sve opcije su u igri, bitno da se napravi preparat dostupan svekolikom pučanstvu da se što više makne taj amitraz iz košnica a pčelari pretvore u poljevače i ekologe.. :lol:


Ako se gleda cijenovno, od ovih dodataka, propolis je najskuplji, pa et. ulja, pa alkohol.
varijanta sa npr.
60 ml propolisa = 90 kn (ako 20 ml možemo prodati za 30 kn)
40 kapi et. ulja = 10 kn ( ako je 10 ml et. ulja 50 kn, a u 10 ml ima oko 200 kapi).

Propolis je skuplji 9x.
Normalno, pčelari smo, možemo si tinkturu propolisa sami napraviti, pa se ne mora gledati da nas propolis za 1 litru poljevače košta 90 kn.
Možemo i manje propolisa staviti, 30 ml propolisa + 30 ml alkohola, npr.

A et. ulje zvjezdastog anisa, tražio u OS, nema šanse naći ga. Može se naručiti, pa čekati 7 dana.
Naručio kod
http://www.oshadhi.hr/etericno-ulje-ani ... ijena.html
Danas naručiš, sutra dobiješ.
2 ulja sa poštarinom 105 kn.
crnii
Guru
Guru
 
Postovi: 1006
Pridružen/a: 11 lis 2014, 21:44

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la crnii » 24 stu 2017, 13:23

Izgleda radi, to je to.
Nema razdvajanja po slojevima, nema plivanja ulja gore i sl.
Doduše, gore je bila nekakva crta, koja se izgledom razlikovala od ostatka. Mučkanjem, to je nestalo.

Prije mučkanja

CAM00139_Easy-Resize.com.jpg
CAM00139_Easy-Resize.com.jpg (34.95 KiB) Pogledano 1070 put/a.


CAM00145_Easy-Resize.com.jpg
CAM00145_Easy-Resize.com.jpg (43.52 KiB) Pogledano 1070 put/a.


Poslije mučkanja

CAM00146_Easy-Resize.com.jpg
CAM00146_Easy-Resize.com.jpg (37.45 KiB) Pogledano 1070 put/a.


CAM00150_Easy-Resize.com.jpg
CAM00150_Easy-Resize.com.jpg (44.96 KiB) Pogledano 1070 put/a.
crnii
Guru
Guru
 
Postovi: 1006
Pridružen/a: 11 lis 2014, 21:44

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la makomi » 24 stu 2017, 14:04

crnii je napisao/la:A et. ulje zvjezdastog anisa, tražio u OS, nema šanse naći ga. Može se naručiti, pa čekati 7 dana.
Naručio kod
http://www.oshadhi.hr/etericno-ulje-ani ... ijena.html
Danas naručiš, sutra dobiješ.
2 ulja sa poštarinom 105 kn.


Piše da ulje anisa regulira ženske spolne hormone. Zamo da ne zbuni trutove :-D. Btw, to objašnjava zašto sam se tako čudno osjećao poslije viška mastike :-D :-D.

U svakom slučaju veliki palac gore za entuzijazam i trud. Čekamo rezultate :wink:
Avatar
makomi
Poznato lice
Poznato lice
 
Postovi: 163
Pridružen/a: 10 stu 2016, 12:18
Lokacija: Varaždin

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la Zdravko123 » 24 stu 2017, 15:08

Etilni alkohol :?: A kaj je sa propilenglikolom :?:
Ak bum pčele poljeval s alkoholom, bojim se da se ne navuku i postanu mi ovisnice, to si nikak nebi ve štel napraviti. icon_mrgreen
Bio sam na kraju zemlje. Bio sam na kraju voda. Bio sam na kraju neba. Bio sam na kraju planina. Nisam pronašao ništa što mi nije prijatelj.
Avatar
Zdravko123
Poznato lice
Poznato lice
 
Postovi: 220
Pridružen/a: 01 pro 2016, 11:59
Lokacija: Trnovec

Re: Domaće poljevače i zvjezdasti anis

PostPostao/la dario22 » 24 stu 2017, 15:59

varromed ne komplicira sa eteričnim uljima, jedno ulje ima za emulgiranje a drugo protiv varoe..

eterično ulje limunske trave..

https://www.terra-organica.hr/limunska- ... trave.html

ako nekom postane komplicirano u pogledu eteričnih neka uzme ova dva ulja i to je to...samo još dodatno crnii neka predloži omjer i tu smo stvar riješili...
Avatar
dario22
Majstor
Majstor
 
Postovi: 935
Pridružen/a: 16 sij 2014, 13:20
Lokacija: Karlovac

Sljedeća

Natrag na VARROA

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.