Nosema Cerana

Teme vezane uz nozemozu

Nosema Cerana

PostPostao/la Keko Mlađi » 20 lip 2006, 23:57

Pozdrav. Ove godine smo imali vece prinose na proljetnom medu a dosta manje na bagremu. Pcele su u proljece donijele rekordno proljetnog meda a na bagremu podbacile. Nije bilo rojenja. a na zemlji sam vidio mnogo pcela koje ne mogu poletjeti. kao da se odmaraju, takodjer pcele strazarice na letu ne pustaju neke pcele da udju. Citao sam o novoj nozemozi, Nosema Cerana. Jel moguce da se radi o njoj? Sve upucuje na nju. Sve zajednice smo u toku vrcanja nakon oduzimanja saca pospricali Nozecidom za svaki slucaj. Izgleda da cemo namjeravati u hranilicama nakon kestena buduci da tada nece vise biti vrcanja prihranjivati preventivno secernim sirup s Nozecidom do zime. Naravno inace tako prihranimo da matica zanese leglo tako da vec u kolovozu ne nosi jaja i ima zimske pcele. Lagano sam u panici zbog te nove nozemoze. Sto vi kazete?
Keko Mlađi
Novi korisnik
Novi korisnik
 
Postovi: 40
Pridružen/a: 20 lip 2006, 23:41
Lokacija: Zagreb

pitanje o cerani

PostPostao/la Nenad M » 14 pro 2006, 20:47

Čitam u srpskom pčelaru da je cerana dijagnosticirana!Ima neko kakve informacije o novostima o liječenju u svijetu?
Nenad M
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 3435
Pridružen/a: 08 lip 2005, 16:48
Lokacija: Konjščina

PostPostao/la ekomedo » 16 pro 2006, 13:06

Ma , nemaš frke, uzmeš mornarski štrik (uže) debljine minimalno 50 mm, umočiš ga u SUMAMED (sad je konačno i jasno zašto se baš zove sumaMED. Kad se dobro namoči njime zavežeš košnicu unakrsno (kao poštanski paket) a krajeve štrika uguraš u leto i...
- cerana nema šanse ući u košnicu!!!

P.S.

Ovo od mene navedeno je jednako glupo ali i "efikasno" i opasno kao kad neki umaču špagu u amitraz i sa najmanje 29 kapi po nastavku tretiraju varou. :wink:
Avatar
ekomedo
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 5387
Pridružen/a: 24 svi 2006, 19:40
Lokacija: Zagorje, Primorje, Pokupsko, Banovina, G. Kotar, Lika, Lonjsko Polje,

PostPostao/la akarlovic » 16 pro 2006, 14:09

c, c, c, ekomdo. Štrik možeš umočit i u medicu. Provjereno efikasno, pčele je obožavaju popiju malko više i zaborave na bolest. Doduše ponekad se vrate s fešte nakon nekoliko dana lumpanja al se vrate zdrave. Priroda, oh što li je ipak to. TNT?
Keko , kod mene je bilo rojenja, bagrema malko manje nego prošle , sve ostalo gotovo pa isto (osim ove zime)
This site is not what you think, or You to like. This is real Grass Grass for Sale. We have seed,sod,turf and artificial turf.So buy your grass grass for sale here. JEL ME NETKO TRAŽIO? PITAO ZA MENE? MA VIDI TI OVOG CIRKUSA OD FORUMA
Avatar
akarlovic
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 2417
Pridružen/a: 30 sij 2005, 16:52
Lokacija: Warasdien-Varoš kraj Drave


Natrag na NOZEMOZA

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.