goodgood

Svakodnevni pčelarski razgovori

Re: goodgood

PostPostao/la Kaderaš » 06 sij 2018, 21:26

Hvala! :-D
Zrak u ruke! Ovo je pi..a,pljačka vam materina!
Avatar
Kaderaš
Stara faca
Stara faca
 
Postovi: 337
Pridružen/a: 01 sij 2013, 16:14
Lokacija: Breznica,Zagorje

Re: goodgood

PostPostao/la ciko pcelar » 07 sij 2018, 08:40

Pozdrav!
Svjezi pekarski kvasac imate u Jastrebarskom firma "Ireks Aroma" Cijena ispod 10 kuna 1 KG ,imaju i proteine za pogace.
Za informaciju nazvati komercijalistu Relja Čop .
Ako necete pitati cika googla posaljem vam broj mob. na pp.

Medno!
Tesko je danas biti covjeka a konkurencija je tako malaa!
Avatar
ciko pcelar
Majstor
Majstor
 
Postovi: 856
Pridružen/a: 20 pro 2004, 20:45
Lokacija: Moslavina -Rogoza

Re: goodgood

PostPostao/la crnii » 07 sij 2018, 12:36

Ćiko kako kupiš, jel dostavljaju na kućnu adresu?
crnii
Guru
Guru
 
Postovi: 1006
Pridružen/a: 11 lis 2014, 21:44

Re: goodgood

PostPostao/la ciko pcelar » 07 sij 2018, 15:43

crnii je napisao/la:Ćiko kako kupiš, jel dostavljaju na kućnu adresu?

Pozdrav !
POslat ce ti pouzecem ako se dogovorite .Nezmam koliko je minimalna kolicina. Kutija ima 12 kg,pakovano jedinicni 1 kg.
Ja narucim za sebe i za jos nekoliko pcelara i ja stavljam na 100 kg secera 6kg kvasca.
Medno
Tesko je danas biti covjeka a konkurencija je tako malaa!
Avatar
ciko pcelar
Majstor
Majstor
 
Postovi: 856
Pridružen/a: 20 pro 2004, 20:45
Lokacija: Moslavina -Rogoza

Re: goodgood

PostPostao/la pcelicamaja12 » 07 sij 2018, 16:10

METRO ZAGREB kutija svježeg kvasca od 10 kg cijena je 79,75 kn, ili 0,5 kg cijena 4,11 kn danas provjereno..
pcelicamaja12
Novi korisnik
Novi korisnik
 
Postovi: 72
Pridružen/a: 28 tra 2015, 16:46
Lokacija: Krapinsko-zagorska županija

Re: goodgood

PostPostao/la zgubidan » 07 sij 2018, 16:31

Za metro treba kartica. Posudiš od obrtnika.
zgubidan
Legenda
Legenda
 
Postovi: 705
Pridružen/a: 04 pro 2012, 21:26
Lokacija: Ivanić Grad

Re: goodgood

PostPostao/la zgubidan » 07 sij 2018, 16:47

Nekad se moglo kupiti u Sesvetama u RADOŠ-u.
zgubidan
Legenda
Legenda
 
Postovi: 705
Pridružen/a: 04 pro 2012, 21:26
Lokacija: Ivanić Grad

Re: goodgood

PostPostao/la Zvone » 07 sij 2018, 17:11

U kontaktu sa covjekom koji je dugo u pekarskoj industriji saznao sam da oni vrse deaktivaciju gljivica na temperaturi 73 stupnja u trajanju od 15 sekundi. Nakon toga iz iskustva najmanje godinu dana ne treba brinuti o eventualnom kvarenju proizvoda a pogotovo pogaca koje su 90 % od šećera. Mislim da se za ovako kratko vrijeme ne bi uništili vrijedni vitamini. Cijena cca 1euro za kg.
Sad gledam na facebook grupama ljudi ne preporucuju dodavanje pogaca sa kvascem prije kraja 2 mjeseca iz x razloga (kvarenje, preveliko poticanje legla itd)..
Zvone
Majstor
Majstor
 
Postovi: 944
Pridružen/a: 19 lis 2008, 13:32
Lokacija: Uskoplje/Gornji Vakuf-Mostar

Re: goodgood

PostPostao/la zgubidan » 07 sij 2018, 20:41

Onaj koji je o svojim pčelama brinuo kad je bilo vrijeme za to, nema brigu sada do 1.3. Sada nije dobra ni jedna pogača za dodavanje.
zgubidan
Legenda
Legenda
 
Postovi: 705
Pridružen/a: 04 pro 2012, 21:26
Lokacija: Ivanić Grad

Re: goodgood

PostPostao/la Buronja » 07 sij 2018, 22:36

Zvone je napisao/la:U kontaktu sa covjekom koji je dugo u pekarskoj industriji saznao sam da oni vrse deaktivaciju gljivica na temperaturi 73 stupnja u trajanju od 15 sekundi. Nakon toga iz iskustva najmanje godinu dana ne treba brinuti o eventualnom kvarenju proizvoda a pogotovo pogaca koje su 90 % od šećera. Mislim da se za ovako kratko vrijeme ne bi uništili vrijedni vitamini. Cijena cca 1euro za kg.
Sad gledam na facebook grupama ljudi ne preporucuju dodavanje pogaca sa kvascem prije kraja 2 mjeseca iz x razloga (kvarenje, preveliko poticanje legla itd)..


Imaš sto razloga da to i sa tim ne napraviš a samo je jedan da to napraviš.
Jeba ti vacebuk grupe i ljude koji prdoklače .Ja probao i valja!
Buronja
Buronja
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 1775
Pridružen/a: 25 vel 2012, 20:18
Lokacija: Rovanjska

Re: goodgood

PostPostao/la Zvone » 08 sij 2018, 00:08

Ma da ti iskren budem prvi put da sam slobodan Bozic i Ngodinu pa sam malo svrljaao po facebooku. Ja i dalje smatram da se od svakog moze nesto naucit mada je vecina suplja prica. Vecina nas smo dobri pcelari u kafani (gostionici) ali kad dodjemo medju njih ne znas sta bi uvik nesto novo. Klima nas j.be zestoko danas sam gledao rad i unos peluda nije dobro ovo. 6 komada od 110 nemaju hrane nikako ali bukvalno ni grama a ostavio svima isto. Sutra u njih idu kupovne pogace ostale imaju u prosjeku od 8 do 15 kg hrane onako po procjeni. Vidicemo pa kako bude..
Zgubidan, imam 9 zajednica slucajno ostale u Bosni gore je lakse odrzati zalihe hrane, malo je dana ove zime da nisu u Mostaru letile i trosile med. Moracemo se prilagođavat klimatskim promjenama.
Zvone
Majstor
Majstor
 
Postovi: 944
Pridružen/a: 19 lis 2008, 13:32
Lokacija: Uskoplje/Gornji Vakuf-Mostar

Re: goodgood

PostPostao/la Zvone » 09 sij 2018, 21:01

Samljeven šećer, kupljen kvasac (oko 9 kuna kg) mješalica oprana može se ručak kuvat u njoj. Sutra ćemo probati malo kako miješa. Neću zaboravit stavit ulje ☺.
Zvone
Majstor
Majstor
 
Postovi: 944
Pridružen/a: 19 lis 2008, 13:32
Lokacija: Uskoplje/Gornji Vakuf-Mostar

Re: goodgood

PostPostao/la Mirza » 09 sij 2018, 23:28

Zvone je napisao/la:Samljeven šećer, kupljen kvasac (oko 9 kuna kg) mješalica oprana može se ručak kuvat u njoj. Sutra ćemo probati malo kako miješa. Neću zaboravit stavit ulje ☺.


More i majoneze, ako je ostalo u francuskoj salati :P
mirza mir i zakon
Avatar
Mirza
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 1661
Pridružen/a: 24 tra 2009, 21:50
Lokacija: Županja

Re: goodgood

PostPostao/la apisbzzz » 10 sij 2018, 00:14

Zvone je napisao/la:Samljeven šećer, kupljen kvasac (oko 9 kuna kg) mješalica oprana može se ručak kuvat u njoj. Sutra ćemo probati malo kako miješa. Neću zaboravit stavit ulje ☺.


Sretno Zvone... :-D i da ulje nikako ne zaboravi...proteni su ipak proteini.. :-D :P
U snu nam gravitacija ne smeta....
Avatar
apisbzzz
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 2495
Pridružen/a: 19 sij 2014, 13:51
Lokacija: ANANAS

Re: goodgood

PostPostao/la Zvone » 11 sij 2018, 00:09

Napravljeno 150 kg, moram jos 300. Moram reći prilicno tezak posao. Tijesto se lijepi za ovu građevinsku mjesalicu, moraće se nabavit neka prava od inoxa. Pogace super ukusne su a vidićemo šta pčele kažu. Slikao sam i snimio ali postavljanje slika ovdje je katastrofa. Punio sam cca 2 kg u jednu pogacu. Nema u pcelarstvu lakog posla osim naprdivanja po forumima ☺.
Zvone
Majstor
Majstor
 
Postovi: 944
Pridružen/a: 19 lis 2008, 13:32
Lokacija: Uskoplje/Gornji Vakuf-Mostar

Re: goodgood

PostPostao/la medun-vučko » 11 sij 2018, 00:56

Pošpricaj je emajlom ili je plastificiraj
Kokos
Avatar
medun-vučko
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 5447
Pridružen/a: 06 ožu 2007, 22:40
Lokacija: Banana

Re: goodgood

PostPostao/la lukaletunic » 11 sij 2018, 13:14

Zvone,ovo što kaže vučko je dobro ali bi ipak bilo bolje nabaviti pravu mješalicu za tijesto,da se nać na oglasima starija profi mješalica koja je nepoderiva u pčelarstvu.
Ove građevinske mogu poslužiti ali pošto radiš dosta pogače razmisli o pravoj,nećeš požalit.
lukaletunic
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 2841
Pridružen/a: 08 svi 2011, 11:25
Lokacija: Konavle

Re: goodgood

PostPostao/la Zvone » 11 sij 2018, 19:25

Ma mučit nam se ovako ili onako, da rijesim ovo ljepljenje ne bih nista mijenjao. Mjesalica je stara ali je dobra i jaka mijesao sam 60 kg a cini mi se optimum oko 40 kg najbolje se uradi. Pekarske mjesalice skupe boli glava, radije bih ulozio pare u kakav mlin sa turbinom. Mljeveni secer ne moze dugo stajati brzo se zgrudva a pogaca ce trebati cijelu godinu, bespašni periodi su sve ćešći. Danas su pcele dobile po ovu pogacu cca 2 kg svaka vidicu za koliko ce je maznut. Drustva su vitalna i jaka ali godina katastrofa vidićeš mraza i leda u 4 mjesecu.
Zvone
Majstor
Majstor
 
Postovi: 944
Pridružen/a: 19 lis 2008, 13:32
Lokacija: Uskoplje/Gornji Vakuf-Mostar

Re: goodgood

PostPostao/la gazostari » 11 sij 2018, 19:51

Zvone je napisao/la:Ma mučit nam se ovako ili onako, da rijesim ovo ljepljenje ne bih nista mijenjao. Mjesalica je stara ali je dobra i jaka mijesao sam 60 kg a cini mi se optimum oko 40 kg najbolje se uradi. Pekarske mjesalice skupe boli glava, radije bih ulozio pare u kakav mlin sa turbinom. Mljeveni secer ne moze dugo stajati brzo se zgrudva a pogaca ce trebati cijelu godinu, bespašni periodi su sve ćešći. Danas su pcele dobile po ovu pogacu cca 2 kg svaka vidicu za koliko ce je maznut. Drustva su vitalna i jaka ali godina katastrofa vidićeš mraza i leda u 4 mjesecu.


Kakva je situacija s leglom, je li krenulo obzirom na unos peluda lijeske?
Kad je puno zujanja, malo je unosa.
Avatar
gazostari
Novi korisnik
Novi korisnik
 
Postovi: 67
Pridružen/a: 12 svi 2017, 22:42
Lokacija: Vrbovec

Re: goodgood

PostPostao/la Zvone » 11 sij 2018, 21:12

Da ti iskren budem nisam ni gledao žurio sam. Danas je bukvalno eksplozija peludi na pcelinjaku, mora biti legla. Inace ne vidim da je priroda nesto požurila, znala su kod mene na ovaj datum i stabla bajama bjelkati a sad nema jos ni govora o tome. Znaci ne racunajuci ovo ludo vrijeme, priroda bar ovdje kod mene je još pod ručnom. Evo i lagane burice hvala Bogu bar da se meso osuši.
Zvone
Majstor
Majstor
 
Postovi: 944
Pridružen/a: 19 lis 2008, 13:32
Lokacija: Uskoplje/Gornji Vakuf-Mostar

PrethodnaSljedeća

Natrag na PČELARSKI RAZGOVORI

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.