Podrška poduzetnicima za uvođenje ISO, FSC, PEFC, BRC, KOSHE

Svakodnevni pčelarski razgovori

Podrška poduzetnicima za uvođenje ISO, FSC, PEFC, BRC, KOSHE

PostPostao/la cirab10 » 24 tra 2018, 20:24

http://www.eufondovi.hr/index.php?optio ... &mailid=96
Na raspolaganju čak 50 milijuna EUR


EUfondovi.hr_Uvođenje standarda u poslovanjeUz sve veću globalizaciju tržišta, međunarodno prihvaćene norme i priznate certifikacijske sheme postale su ključne za međunarodnu trgovinu jer podrazumijevaju ispunjavanje standarda međunarodno priznatih razina kvalitete i sigurnosti u razmjeni roba i usluga.

S ciljem povećanja konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu te izgradnje povjerenja kupaca, otvoren je natječaj za dodjelu bespovratnih za primjenu norma te za certifikaciju u skladu sa zahtjevima međunarodno prihvaćenih norma ili tržišno priznatih certifikacijskih shema upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom.

Prihvatljivi korisnici

Prihvatljivi korisnici su mikro, mali i srednji poduzetnici koji posluju najmanje godinu dana prije predaje projekta, koji su u trenutku predaje projekta registrirani za prihvatljive djelatnosti u kojima se provode projektne aktivnosti, koji imaju namjanje jednog zaposlenog na temelju sati rada i koji imaju iskazanu dobit u 2017. godini. Maksimalna potpora po projektu, koji može uključivati certificiranje više sustava upravljanja kvalitetom ili poslovnim procesima, iznosi 380.000 kuna. Minimalna potpora iznosi 50.000 kuna. Intenzitet potpore iznosi do 85% troškova za mikro i malo poduzeće tj. do 65% ukupno prihvatljivih troškova za srednje poduzeće.

Prihvatljive aktivnosti

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog natječaja:
- ulaganja u pripremu, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja (kvalitetom, poslovnim procesima ili uslugama) prema zahtjevima međunarodno priznatih norma za sustave upravljanja ili iz područja usluga (ISO)
- ulaganja u pripremu, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja (kvalitetom, poslovnim procesima ili uslugama) prema zahtjevima tržišno priznatih certifikacijskih shema (poput FSC i/ili PEFC certifikacija, BRC norme, KOSHER, HALAL i sl.).
- ostale aktivnosti koje se odnose na norme odnosno certifikacijske sheme pod uvjetom da se radi o međunarodno ili tržišno priznatim normama/shemama
Prihvatljive kategorije troškova

Sljedeće kategorije troškova smatraju se prihvatljivima:
- troškovi savjetodavnih usluga za pripremu dokumentacije nužne za uvođenje sustava upravljanja kojim će se omogućiti stjecanje certifikata (snimak stanja, definicija projekta, model sustava i postavljanje ciljeva), nabava (kupnja) norma
- edukacija djelatnika neophodna za uvođenje sustava upravljanja koji je/su predmet projektnog prijedloga
- troškovi certificiranja sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom

Natječaj je otvoren od 14.05.2018. do 29.06.2020. ili do iskorištenja sredstava.

Više o natječaju možete pronaći ovdje.

Za dodatne informacije te kvalitetnu i pravovremenu pripremu projekta stojimo vam na raspolaganju.
Robert Ravenšćak, mag. oec.

Vaš savjetnik

Robert Ravenšćak mag.oec.

http://www.ravecon.hr / http://www.eufondovi.hr
posebno apeliram na mlade pčelare da se pozanimaju i nađu u tim mjerama i stvore svoje brendirano ime radi isticanja svoje kvalitete i znanja....
ne čini drugima što ne želiš da drugi čine tebi
Avatar
cirab10
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 4747
Pridružen/a: 07 pro 2011, 13:02
Lokacija: međimurje Sv.Marija

Natrag na PČELARSKI RAZGOVORI

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.