Ovako to rade pčelari Rusije ! | Homoljski med Miladinović

Svakodnevni pčelarski razgovori

Ovako to rade pčelari Rusije ! | Homoljski med Miladinović

PostPostao/la cirab10 » 01 kol 2018, 19:35

https://homoljskimed.wordpress.com/2013 ... ri-rusije/

https://www.youtube.com/watch?v=GxfZvHadMb0

potencijalna paša za 8 mjesec kada nema medenja...
Neven ima značajke snažnog antioksidansa, što ima povoljan učinak na zdravlje pčelinjeg društva.
U našoj regiji nalazi se mali broj pčelara koji imaju svoje pčele u obliku kalendule officinalis. Ova kultura, prepoznatljiva narančasta cvjetna glava, vrlo je popularna među pčelima i vrijedna za njih. Uz nektar daje pelud. Lako raste, može rasti na različitim vrstama tla. Osim dekorativne uloge, marigold je koristan u odbacivanju nematoda u tlu. Dobri susjedi su raj, mrkva, peršin ...
Cvjeta od lipnja do listopada, što je posebno važno za pčele, jer u to doba godine teško je pronaći cvjetnu prašinu. A tamo gdje nema piličara, uočit će povećanu količinu peludi na nogama svojih najmilijih.
To se događa da pčelari oduzimaju više pelud od pčela nego što bi trebao biti, a to je velika stvar da suha mjeseci pčele naselje iscrpljene zalihe. Neven ima značajke snažnog antioksidansa, što ima povoljan učinak na zdravlje pčelinjeg društva. Za pčelare koji se bave uzgojem medonosnih biljaka u neposrednoj blizini svojih pčela, jadnik je vrlo dobar izbor.
Prema nekim izvorima, nevin je iz Indije, a drugi iz drevnog Egipta, gdje je prvi put korišten kao ljekovita biljka, a potom je stigao u Europu. Jednogodišnja, rijetka dvogodišnja zemaljska biljka. Raste na visinu od 30 do 50 centimetara. Ima razgranatu, uspravnu i dlakavu stabljiku, dugog lišća i glavu tamno crvene do naranče. Od davnina je poznata kao ukrasna i ljekovita biljka, tako da je izvezena u narodnim pjesmama.
Neven se nalazi u prirodi, pored ceste, sa šumama, na rubovima obradivih polja, na sunčanim livadama ... Kada je riječ o proizvodnji plantaže od nevena, to je prilično jednostavna. Nije potrebna skupe mehanizacije, većina radova obavlja se ručno, stoga su potrebne puno vrijednih ručica. Sjetva počinje u ožujku, ako je proljeće normalno. Zemljište je popločano i pripremljeno kultivatorom ili kosilicom. Bit će malo smeća. To se sadi u redove na udaljenosti od pola metra linije redovima i oko 20 cm biljka biljke. (Bhpčelar)
ne čini drugima što ne želiš da drugi čine tebi
Avatar
cirab10
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 4747
Pridružen/a: 07 pro 2011, 13:02
Lokacija: međimurje Sv.Marija

Natrag na PČELARSKI RAZGOVORI

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.