medun-vučko je napisao/la:2 vodoravno sasvim ok i nepotrebno se ubijat sa više žićenja
lukaletunic je napisao/la:Ja sam ih već užičio j......ga,vjerujem da nije greška ni jedno ni drugo samo ovako ima više posla.
lukaletunic je napisao/la:Ja se raspitivao kod mojih kolega i svi kažu 6 žica okomito kao i kod LR-a.
ekomedo je napisao/la:lukaletunic je napisao/la:Ja sam ih već užičio j......ga,vjerujem da nije greška ni jedno ni drugo samo ovako ima više posla.
Sigurno nisi pogriješio, u ekstremnim uvijetima Ti si u maloj prednosti.
jegulja je napisao/la:zahvaljujem svima.Luka jesi li slučajno član upravnog odbora zajednice udruga.
medun-vučko je napisao/la:2 vodoravno sasvim ok i nepotrebno se ubijat sa više žićenja
medun-vučko je napisao/la:medun-vučko je napisao/la:2 vodoravno sasvim ok i nepotrebno se ubijat sa više žićenja
U mojoj praksi 4 vodoravno LR i 2 PN ili Farar niti jedno do dana današnjeg nije palo.Koristim API-vita vosak
jegulja je napisao/la:čistim lavinu što ide s krova pa sam tek vidio.Da koristim ih isključivo kao medišta.
saperica je napisao/la:pozdrav jegulja, znači pčelariš s DB (Dadant -Blat-ovom košnicom) kao plodištem i FA (Farar nastavcima kao medištima 17 cm visine). kao što je jednom prilikom medonja a sad i medun vučko kazao FA okvire žičim okomito.
jegulja je napisao/la:saperica je napisao/la:pozdrav jegulja, znači pčelariš s DB (Dadant -Blat-ovom košnicom) kao plodištem i FA (Farar nastavcima kao medištima 17 cm visine). kao što je jednom prilikom medonja a sad i medun vučko kazao FA okvire žičim okomito.
Ja je zovem duboki LR jer je sva dimenzija od LR,samo je visina okvira i nastavka od DB.Sva oprema koju posjedujem je dimenzija LR samo su visine nastavaka drugačije(LR,DB i Farrar).Sistem sam prekopirao od talijana i jako mi se svidilo ono što sam vidio kod njih uživo na njihovim pčelinjacima.Sve sam pripremio za proljeće(nastavke 31 cm i okvire).Ide jedan duboki nastavak za plodište a ostalo farrar nastavci kao plodišta i medišta(zavisno od paše).Sistem mi se posebno svidio kada sam vidio da pčela zimuje samo na dubokom plodištu(visoke medne kape,nema smrtnog prostora,lakši tretman pčele,posebice zimski tretman nakapavanjem ili sublimacijom(imaju odličan novi sublimator naručio sam ga i čekam da dođe iz italije).
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.