Pčelarski sajam Zadarske županije u Zadru

Pohvale i pokude na događanja u pčelarstvu

Pčelarski sajam Zadarske županije u Zadru

PostPostao/la strippy » 13 ruj 2016, 20:29

Poštovani,
Pozivamo Vas u petak, 16. rujna u 11,00 sati na svečano otvorenje I. Pčelarskog sajma u Zadarskoj županiji koje će se održati u Gradskoj loži na Narodnom trgu u Zadru.

Nakon svečanog otvorenja obići će se pčelarski sajam na Rivi (Obala kralja Petra Krešimira IV). Pčelarski sajam traje od 16. do 17. rujna (16. rujna od 12 do 20 sati i 17. rujna od 9 do 20 sati). Na sajmu će izlagati pčelari, proizvođači opreme, pčelarske trgovine te ostali proizvođači hrane i pića.

Od 16 do 20 sati U Gradskoj loži održat će se stručna predavanja na temu pčelarstvo i med. Predavači su:
Dr.sc Janja Filipi, ,,Proizvodnja pčelinjeg otrova''
Ivan Miličević, ,,Umjetne satne osnove''
Dr.sc. Maja Dražić, ,,Proizvodnja pčelinjih matica i matične mliječi''
Dr.sc. Dario Lasić, dipl. ing. ,,Med kao hrana i patvoreni med''

U subotu, 17. rujna od 10 sati održat će se radionica Ekonomika uzgoja matica, a u 12 sati pozivamo Vas na dodjelu priznanja za najbolje ocijenjeni med u Gradsku ložu.

Projekt „Promocija Pčelarstva“ provodi se od 20.12.2014. do 19.12.2016. godine na području Zadarske županije, Unsko-sanskog kantona te Općine Posušje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 649.509,62 EUR a sufinancira ga EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za hrvatske partnere iznosi 298.450,42 EUR (Prehrambeno-biotehnološki fakultet-Centar Zadar, Zadarska županija, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Udruga pčelara „Dalmatinka“). Partneri na projektu na području BIH su Veterinarski zavod Bihać, Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona i Udruga pčelara „IVA“.

Ocjenjivanje meda provodi se u novoopremljenom laboratoriju koji posjeduje analitičku opremu za provođenje kemijskih i fizikalnih ispitivanja meda te pčelinjih proizvoda sukladno Pravilniku o medu uz mogućnost provođenja senzorske i melisopalinološke analize meda što pčelarima može pomoći u standardiziranju i podizanju kvalitete meda te njegovu boljem plasmanu na tržište kao kvalitetnog i sigurnog proizvoda.


Medno
strippy
Novi korisnik
Novi korisnik
 
Postovi: 64
Pridružen/a: 20 ožu 2012, 09:15
Lokacija: Privlaka, Zadar

Natrag na PČELARSKA DOGAĐANJA

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.