Izrada pogača po stoti put

Priprema sirupa i pogača za pčele

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la ekomedo » 22 vel 2016, 22:14

Trol je po svojem djelovanju zlostavljač, Ti (i ja) smo spameri, zagađivaći , ... :roll:
Ekomedo je pravi ekološki pčelar. Mellis picea lupus capillus longus provjerio! Pelud nema pojma. P.a.j.o. , idemo do kr(j)aja! Buronja je kenjac.
Avatar
ekomedo
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 5385
Pridružen/a: 24 svi 2006, 19:40
Lokacija: Zagorje, Primorje, Pokupsko, Banovina, G. Kotar, Lika, Lonjsko Polje,

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la TOMA 009 » 22 vel 2016, 22:15

Bogami jesi,veliš da se sljubi šečerom,a stime ubiješ kvasac,vrlo bitno
TOMA 009
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 1658
Pridružen/a: 12 svi 2010, 22:07
Lokacija: Podravina

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la medun-vučko » 22 vel 2016, 22:21

Tomek konc. i postotci su bitni
Kokos
Avatar
medun-vučko
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 5448
Pridružen/a: 06 ožu 2007, 22:40
Lokacija: Banana

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la ekomedo » 22 vel 2016, 22:34

TOMA 009 je napisao/la:Bogami jesi,veliš da se sljubi šečerom,a stime ubiješ kvasac,vrlo bitno

Šečerom se kvasac ne ubije nego se isti inaktivira - spriječi mu se daljnje razmnožavanje.
Kada se isti stavi u povoljne uvijete krenuti će dalje....
Ekomedo je pravi ekološki pčelar. Mellis picea lupus capillus longus provjerio! Pelud nema pojma. P.a.j.o. , idemo do kr(j)aja! Buronja je kenjac.
Avatar
ekomedo
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 5385
Pridružen/a: 24 svi 2006, 19:40
Lokacija: Zagorje, Primorje, Pokupsko, Banovina, G. Kotar, Lika, Lonjsko Polje,

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la medun-vučko » 22 vel 2016, 22:39

ekomedo je napisao/la:
TOMA 009 je napisao/la:Bogami jesi,veliš da se sljubi šečerom,a stime ubiješ kvasac,vrlo bitno

Šečerom se kvasac ne ubije nego se isti inaktivira - spriječi mu se daljnje razmnožavanje.
Kada se isti stavi u povoljne uvijete krenuti će dalje....

Na izlasku iz rektuma konzumenta na nečijem autu ili fasadi kuće :-D
Kokos
Avatar
medun-vučko
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 5448
Pridružen/a: 06 ožu 2007, 22:40
Lokacija: Banana

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la TOMA 009 » 22 vel 2016, 22:41

Al ak ne skršiš kvasac,vrije sigurno
TOMA 009
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 1658
Pridružen/a: 12 svi 2010, 22:07
Lokacija: Podravina

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la ekomedo » 22 vel 2016, 22:44

TOMA 009 je napisao/la:Al ak ne skršiš kvasac,vrije sigurno

Ne vrije dok je u pogaći jer je inaktiviran koncentracijom šečera. Vrenje je moguće sa vremenom ali samo na površini pogaće kada vlaga iz zraka stvori tanki film slatke vode - prihvatljivo slatke - ne pre slatke za razmnožavanje kvasaca.
Ekomedo je pravi ekološki pčelar. Mellis picea lupus capillus longus provjerio! Pelud nema pojma. P.a.j.o. , idemo do kr(j)aja! Buronja je kenjac.
Avatar
ekomedo
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 5385
Pridružen/a: 24 svi 2006, 19:40
Lokacija: Zagorje, Primorje, Pokupsko, Banovina, G. Kotar, Lika, Lonjsko Polje,

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la TOMA 009 » 22 vel 2016, 23:04

dobro dole sigurno uzimaju pogaču brže,a i jače su dok recimo kod nas sigurno ne i bez termičke obrade makar lagane dolazi do vrenja,pa i kondenzacija je jača radi hladnoče barem zadnja dva tjedna kada je potrošnje bila slabija nego prije toga
tj.želim reč da takvu pogaču stavit u primorju ili kontinentu nije isto
TOMA 009
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 1658
Pridružen/a: 12 svi 2010, 22:07
Lokacija: Podravina

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la medun-vučko » 22 vel 2016, 23:06

Vakumirana sada napravljena do dodavanja nukleusima u kolovozu benebene :wink:
Kokos
Avatar
medun-vučko
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 5448
Pridružen/a: 06 ožu 2007, 22:40
Lokacija: Banana

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la cmelec » 22 vel 2016, 23:06

ekomedo je napisao/la:
TOMA 009 je napisao/la:Al ak ne skršiš kvasac,vrije sigurno

Ne vrije dok je u pogaći jer je inaktiviran koncentracijom šečera. Vrenje je moguće sa vremenom ali samo na površini pogaće kada vlaga iz zraka stvori tanki film slatke vode - prihvatljivo slatke - ne pre slatke za razmnožavanje kvasaca.


Nije da hvalim
Ova rečenica bi morala uči u knjigu "ZAKONI U PČELARENJU" i mislim da bi time temu o izradi pogača trebali zatvoriti.(istina da tu i tam eko zajebe ali ovo je istina).bokić
cmelec
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 3516
Pridružen/a: 19 lis 2012, 10:48

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la medun-vučko » 22 vel 2016, 23:07

TOMA 009 je napisao/la:dobro dole sigurno uzimaju pogaču brže,a i jače su dok recimo kod nas sigurno ne i bez termičke obrade makar lagane dolazi do vrenja,pa i kondenzacija je jača radi hladnoče barem zadnja dva tjedna kada je potrošnje bila slabija nego prije toga
tj.želim reč da takvu pogaču stavit u primorju ili kontinentu nije isto

Varaš se pogledaj današnje temperature kod vas toplije
Kokos
Avatar
medun-vučko
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 5448
Pridružen/a: 06 ožu 2007, 22:40
Lokacija: Banana

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la TOMA 009 » 22 vel 2016, 23:17

ne pizdi,prije dva tjedna u Rijeci pčele na maslačku,u Benkovcu krošnje se bijele,u Trogiru krumpir ima listove e takva ti je razlika i u košnicama
TOMA 009
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 1658
Pridružen/a: 12 svi 2010, 22:07
Lokacija: Podravina

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la Pirez » 23 vel 2016, 00:43

ne fantaziraj brži ste minimalno 10 dana od nas
Krepat ma ne molat.
Avatar
Pirez
Guru
Guru
 
Postovi: 1158
Pridružen/a: 26 tra 2010, 22:55
Lokacija: Kvarner

Re: Izrada pogača po stoti put

PostPostao/la Zdravko123 » 11 sij 2017, 15:58

Molim pomoć, gdje nabaviti pivski kvasac po povoljnoj cijeni (inaktivni!?) :?:
Hvala.
Bio sam na kraju zemlje. Bio sam na kraju voda. Bio sam na kraju neba. Bio sam na kraju planina. Nisam pronašao ništa što mi nije prijatelj.
Avatar
Zdravko123
Stara faca
Stara faca
 
Postovi: 260
Pridružen/a: 01 pro 2016, 11:59
Lokacija: Trnovec

Prethodna

Natrag na RECEPTURE ZA PČELE

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

cron