Pravljenje pogača...

Priprema sirupa i pogača za pčele

Pravljenje pogača...

PostPostao/la House_Lunatic » 27 ruj 2006, 17:47

kako radite pogače?
po kojoj recepturi i sto sve stavljate unutra?
Avatar
House_Lunatic
Stara faca
Stara faca
 
Postovi: 399
Pridružen/a: 12 lip 2005, 10:07
Lokacija: Donji Miholjac,Slavonija

PostPostao/la akarlovic » 27 ruj 2006, 20:46

Upotrjebš "pretražnik" i upišeš Pogače
http://www.pcela.hr/forum/viewtopic.php?t=101&start=0

toliko da se ne ponavljamo.
This site is not what you think, or You to like. This is real Grass Grass for Sale. We have seed,sod,turf and artificial turf.So buy your grass grass for sale here. JEL ME NETKO TRAŽIO? PITAO ZA MENE? MA VIDI TI OVOG CIRKUSA OD FORUMA
Avatar
akarlovic
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 2417
Pridružen/a: 30 sij 2005, 16:52
Lokacija: Warasdien-Varoš kraj Drave

PostPostao/la House_Lunatic » 09 lis 2006, 18:35

jos jedno pitanje u vezi pogaca....
sta mislite da li bi bilo dobro staviti u pogace malo nozepip-a i neko drugo sretsva protiv nozemoze..kao preventivu za tu bolest??
Avatar
House_Lunatic
Stara faca
Stara faca
 
Postovi: 399
Pridružen/a: 12 lip 2005, 10:07
Lokacija: Donji Miholjac,Slavonija

PostPostao/la akarlovic » 09 lis 2006, 19:25

Dobro i poželjno kako u higjenskim pojilicama preko godine tako i u pogači ili sirupu prilikom zadnje jesenske prihrne pčela. Možete staviti jodnu otopinu.
This site is not what you think, or You to like. This is real Grass Grass for Sale. We have seed,sod,turf and artificial turf.So buy your grass grass for sale here. JEL ME NETKO TRAŽIO? PITAO ZA MENE? MA VIDI TI OVOG CIRKUSA OD FORUMA
Avatar
akarlovic
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 2417
Pridružen/a: 30 sij 2005, 16:52
Lokacija: Warasdien-Varoš kraj Drave

PostPostao/la House_Lunatic » 09 lis 2006, 21:24

akarlovic je napisao/la:Dobro i poželjno kako u higjenskim pojilicama preko godine tako i u pogači ili sirupu prilikom zadnje jesenske prihrne pčela. Možete staviti jodnu otopinu.


ok sada je pitanje samo koliko na 50kg mljevenog secera? i cega?

ili je nozepip ok?
Avatar
House_Lunatic
Stara faca
Stara faca
 
Postovi: 399
Pridružen/a: 12 lip 2005, 10:07
Lokacija: Donji Miholjac,Slavonija

PostPostao/la akarlovic » 09 lis 2006, 21:43

200 ml. jodne otopine pomješa se sa 50 litara šečerne otopine. I nozepip je ok bilo što je bolje od ničeg. Evo imao sam prilike čitati i čuti da neki stavljaju češnjak nisam probao pa ne znam. Propolis tinktura bi za crijevne boljesti bila isto ok ( alk) 8)
This site is not what you think, or You to like. This is real Grass Grass for Sale. We have seed,sod,turf and artificial turf.So buy your grass grass for sale here. JEL ME NETKO TRAŽIO? PITAO ZA MENE? MA VIDI TI OVOG CIRKUSA OD FORUMA
Avatar
akarlovic
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 2417
Pridružen/a: 30 sij 2005, 16:52
Lokacija: Warasdien-Varoš kraj Drave

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la disk » 21 stu 2012, 16:46

JESTE LI ČULI ZA NOZEVIT +, NEMA NIKAKVOG JODA, A DOKAZANO DJELUJE NA NOSEMU CERANU:
http://www.pcelinjak.hr/index.php/Vijes ... zdana.html
Avatar
disk
Novi korisnik
Novi korisnik
 
Postovi: 44
Pridružen/a: 21 vel 2011, 17:57
Lokacija: Bjelovar

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la Pravaha » 13 vel 2013, 11:47

Pozdrav

Zanima me koliko peluda staviti na 1 kg meda kristaliziranog, našao sam podatak o 10 do 12 posto i kako umiješati pelud u med.
Ja bihistukao pelud u mužaru ručno i usitnjani pelud bi umiješao u med.

Napravio bih pogaču samo od livadara i peluda.

Molio bih za bilokakvi savijet
Pravaha
Novi korisnik
Novi korisnik
 
Postovi: 2
Pridružen/a: 12 vel 2013, 23:48

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la profesor » 14 vel 2013, 20:12

Dakle pitanje za malo iskusnije:

Pravio sam pogače. Sto recepata, pa sam ja izvukao iz svakoga ponešto i napravio od onoga što sam imao :) (i možda zabrljao).

Uglavnom: 15 kg mljevenoga šećera, tri litre vode (20%), tri tablete plibexa. 15 gr. limunske kiseline.

Kada je prokuhalo na kraj šporeta i laaaagano je kuhalo 30 minuta. Kada se ohladilo podijelio u vrećice i dobio smeđkastu smolu koja je prozirna i malo tvrđa (da se oblikovati, nije pretvrda :))

Nadam se da nisam previše zbrljao i da to može ići u košnicu :)
profesor
Poznato lice
Poznato lice
 
Postovi: 132
Pridružen/a: 27 svi 2011, 21:47
Lokacija: Batrina

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la vusobegood » 14 vel 2013, 21:35

Auto i magla u Austriju.Njjeftinija i najkvalitetnija pogača bez hokus-pokus pokušaja i promašaja.
Avatar
vusobegood
Guru radilica
Guru radilica
 
Postovi: 1627
Pridružen/a: 17 vel 2011, 21:36
Lokacija: Mazkuch

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la ekomedo » 14 vel 2013, 22:48

Smeđe znači otrovno .
Ekomedo je pravi ekološki pčelar. Mellis picea lupus capillus longus provjerio! Pelud nema pojma. P.a.j.o. , idemo do kr(j)aja! Buronja je kenjac.
Avatar
ekomedo
Guru matica
Guru matica
 
Postovi: 5385
Pridružen/a: 24 svi 2006, 19:40
Lokacija: Zagorje, Primorje, Pokupsko, Banovina, G. Kotar, Lika, Lonjsko Polje,

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la Brle » 15 vel 2013, 11:06

profesor je napisao/la:Dakle pitanje za malo iskusnije:

Pravio sam pogače. Sto recepata, pa sam ja izvukao iz svakoga ponešto i napravio od onoga što sam imao :) (i možda zabrljao).

Uglavnom: 15 kg mljevenoga šećera, tri litre vode (20%), tri tablete plibexa. 15 gr. limunske kiseline.

Kada je prokuhalo na kraj šporeta i laaaagano je kuhalo 30 minuta. Kada se ohladilo podijelio u vrećice i dobio smeđkastu smolu koja je prozirna i malo tvrđa (da se oblikovati, nije pretvrda :))

Nadam se da nisam previše zbrljao i da to može ići u košnicu :)



Jel si to skinuo sa db505 foruma? Ta pogača je puna HMF-a!!!
www.opg-brlekovic.hr
Avatar
Brle
Guru
Guru
 
Postovi: 1432
Pridružen/a: 04 lip 2007, 11:28
Lokacija: Turkovčina

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la Zagorec » 15 vel 2013, 11:50

profesor je napisao/la:Dakle pitanje za malo iskusnije:

Pravio sam pogače. Sto recepata, pa sam ja izvukao iz svakoga ponešto i napravio od onoga što sam imao :) (i možda zabrljao).

Uglavnom: 15 kg mljevenoga šećera, tri litre vode (20%), tri tablete plibexa. 15 gr. limunske kiseline.

Kada je prokuhalo na kraj šporeta i laaaagano je kuhalo 30 minuta. Kada se ohladilo podijelio u vrećice i dobio smeđkastu smolu koja je prozirna i malo tvrđa (da se oblikovati, nije pretvrda :))

Nadam se da nisam previše zbrljao i da to može ići u košnicu :)

Zapamti da šečer nikad ne smiješ kuhati...u moje košnice to ne bi išlo... :roll: :roll: :roll:
Nigdar ni tak bile , da ne bi nekak bile ...
Avatar
Zagorec
Majstor
Majstor
 
Postovi: 966
Pridružen/a: 18 pro 2011, 22:45
Lokacija: okolica krapine

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la profesor » 15 vel 2013, 14:06

http://i1094.photobucket.com/albums/i449/proofesor/2013-02-15120903_zps20de8a9b.jpg


http://i1094.photobucket.com/albums/i449/proofesor/2013-02-15120821_zps79725bc2.jpg

Ovako to izgleda.

Što se tiče kuhanja nije li Mirjanić u Gudovcu pričao o pola sata kuhanja, i da nakon toga nastaje HMF? Zato sam kuhao, a on je spominjao i limunsku kiselinu gram/kg šećera (možda se zato nije kristaliziralo :?: :?: :?:
profesor
Poznato lice
Poznato lice
 
Postovi: 132
Pridružen/a: 27 svi 2011, 21:47
Lokacija: Batrina

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la profesor » 16 vel 2013, 21:48

Ako netko nešto zna bio bi zahvalan na savjetu :?:
profesor
Poznato lice
Poznato lice
 
Postovi: 132
Pridružen/a: 27 svi 2011, 21:47
Lokacija: Batrina

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la Zagorec » 16 vel 2013, 22:53

HMF ti neče ubiti pčele,ali im škodi u večim količinama...tako kaže prof.Kezić...ja ove godine nisam kuhao šečer,nego sam ga grijao na 40°C i boja pogače je skoro pa bijela,ako izuzmemo kvasac... :) :) :)
Nigdar ni tak bile , da ne bi nekak bile ...
Avatar
Zagorec
Majstor
Majstor
 
Postovi: 966
Pridružen/a: 18 pro 2011, 22:45
Lokacija: okolica krapine

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la profesor » 17 vel 2013, 01:48

http://i1094.photobucket.com/albums/i449/proofesor/1_zps5a033d8f.jpg

Dakle, vodio sam se ovime, samo što sam išao duplo gušće :)

Nije sporna količina šećera, mogu ja to baciti, ali bi volio čuti više mišljenja. (Žao mi samo što sam ulijepio cijelu kuhinju :-D )
profesor
Poznato lice
Poznato lice
 
Postovi: 132
Pridružen/a: 27 svi 2011, 21:47
Lokacija: Batrina

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la Laslo Bakos » 20 vel 2013, 21:02

Mi ovde u Transilvaniji već dugo niz godina koristiomo recepturu gospodina doktora DAN-a, koji pčelari 51 godinu i sa istraživanjem eteričnih ulja za lečenje pčela se bavi 27 godina.
Rano proleće za stimulativno prihranjivanje pčela sa pogačom:
Za 1 kg pripremljenu hranu – miješavina šećera u prahu i invertnog šećera (ili meda) treba dodati 10 kapi POLIOEL-4 (4,5 kg miješavini 1 mililitar). :)
Laslo Bakos
Novi korisnik
Novi korisnik
 
Postovi: 12
Pridružen/a: 20 vel 2013, 07:29

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la nvucinac » 21 vel 2013, 17:13

Laslo Bakos je napisao/la:Mi ovde u Transilvaniji već dugo niz godina koristiomo recepturu gospodina doktora DAN-a, koji pčelari 51 godinu i sa istraživanjem eteričnih ulja za lečenje pčela se bavi 27 godina.
Rano proleće za stimulativno prihranjivanje pčela sa pogačom:
Za 1 kg pripremljenu hranu – miješavina šećera u prahu i invertnog šećera (ili meda) treba dodati 10 kapi POLIOEL-4 (4,5 kg miješavini 1 mililitar). :)



Gde se može nabaviti POLIOEL-4 i po kojoj ceni ?
.
Avatar
nvucinac
Poznato lice
Poznato lice
 
Postovi: 194
Pridružen/a: 31 kol 2008, 14:38
Lokacija: Subotica

Re: Pravljenje pogača...

PostPostao/la Pravaha » 21 vel 2013, 20:02

Pozdrav

Zanima me što je to POLIOEL-4

i koji mu je sastav?

Šta mislite dali bi bilo bolje pelud dat pčelama kasnije sa medenim sirupom 1/1 jednostavno ga rastopiti u sirup.Kad vrijeme zatopli za hranilicu.
Ili da ga sada pomiješam u kristalizirani med i dam kao pogaču.



Molim za savijet :)

Dajte neki savijet ovaj put Molim vas
Pravaha
Novi korisnik
Novi korisnik
 
Postovi: 2
Pridružen/a: 12 vel 2013, 23:48

Sljedeća

Natrag na RECEPTURE ZA PČELE

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.