Nalazite se na:
ODRŽANI DANI MEDA U VALPOVŠTINI Ispis E-mail
Vedran Lesjak   
Četvrtak, 07 Srpanj 2016

U subotu, 09. 07. 2016. godine, u sklopu Žetvenih svečanosti u Petrijevcima, održano je svečano otvaranje Regionalne manifestacije 8. Dani meda Valpovštine. Uz brojne pčelare pčelarskih udruga sa područja Osječko-baranjske županije, svečanosti su prisustvovali i brojni uzvanici i gosti, koji su imali prilike upoznati se sa pčelarskim proizvodima, a isto tako i sa drugim proizvodima ostalih sudionika ove manifestacije s obzirom na širi spektar manifestacije vezan uz obilježavanje žetvenih svečanosti  Valpovštine.

ImageNakon samog otvaranja prisutni su mogli čuti zanimljiva stručno-edukativna predavanja iz domene pčelarstva, a isto tako predstavljen je projekt zaštite izvornosti „Slavonski med“ u koji je uključeno šest županija, s namjerom da se navedenim projektom postigne prepoznatljivost te podigne kvaliteta proizvoda .

Pčelari su i kroz druga stručna predavanja mogli saznati korisne informacije neophodne za njihov daljnji  razvoj i napredak.

ImageSamoj manifestaciji ispred Hrvatskog pčelarskog saveza nazočili su tajnik Saveza Tomislav Gerić i voditelj programa potpora, Saša Petrić. Prije samog početka manifestacije održani su radni tematski razgovori sa predstavnicima Pčelarskog saveza Osječko-baranjske županije, te predstavnicima pojedinih udruga sa područja županije, gdje su dane informacije o novostima u pčelarskoj problematici, a isto tako su razmijenjene informacije  o stanju i problematici pčelarstva u županiji.

                                                                                                  Tomislav Gerić, tajnik Saveza

 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.