Nalazite se na:
NAJAVA! VII. OCJENJIVANJE MEDA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE Ispis E-mail
Vedran Lesjak   
Utorak, 11 Listopad 2016
SAVEZ PČELARSKIH UDRUGA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za

VII. ocjenjivanje meda


U sklopu pčelarskog sajma „Dalmatina 2016.”, koja će se održavati u Splitu od 26. do 27. studenoga, provest će se natjecanje pčelara i pčelarskih organizacija u kvaliteti sortnih vrsta meda.

PRIJAVA ZA NATJECANJE
Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani pčelari i pčelarske organizacije koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda. Zainteresirani natjecatelji trebaju dostaviti dvije staklenke meda od po 450 grama i jednu od 900 grama za svaki uzorak meda s kojim se žele natjecati. Med mora biti u tekućem stanju. Uz svaki uzorak mora biti priloženo: ime i prezime pčelara (ili naziv organizacije koja se natječe) s točnom adresom, vrstom meda, godinom proizvodnje, naznakom lokaliteta s kojeg med potječe te veterinarskim brojem punionice meda (ako je natjecatelj posjeduje).

Nagrade za ocjenjivane medove:
1.    vrcaljka
2.    kada za otklapanje saća s postoljem
3.    LR košnica.


OCJENJIVANJE PRISPJELIH UZORAKA
Uzorci prijavljeni na natjecanje ocjenjivat će se na temelju Pravilnika o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda. Fizikalno-kemijsku i mikroskopsku analizu prispjelih uzoraka napravit će Agronomski fakultet u Zagrebu. Za troškove ove analize prijavljeni su natjecatelji obvezni za svaki svoj uzorak uplatiti iznos od 200 kuna na:

ŽIRO-RAČUN BROJ (IBAN): 2390001-1100388445
SAVEZ PČELARSKIH UDRUGA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE
S NAZNAKOM: ZA TROŠKOVE ANALIZE MEDA.


NAPOMENA
Uz uzorke medova treba poslati kopiju uplatnice, podatke pčelara s brojem telefona ili mobitela i vrstom meda. Staklenke ne smiju sadržavati nikakve naljepnice! Hvala.
Uzorci se dostavljaju do 25. listopada 2016. na adresu:

Ivo Roguljić
Šetalište Drage Markovića 14
21209 Kučine


Za sve dodatne informacije obratite se predsjedniku Saveza pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije Ivanu Mravku na broj 099/6799-122 ili Ivi Roguljiću na broj: 091/72-74-220.
 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.