Nalazite se na:
USKORO! MALA ŠKOLA PČELARSTVA U ORGANIZACIJI PČELARSKOG DRUŠTVA ZAGREB Ispis E-mail
Vedran Lesjak   
Utorak, 25 Listopad 2016
Uskoro počinje osma sezona besplatnog tečaja iz osnova pčelarstva (Mala škole pčelarstva), u organizaciji Pčelarskog društva „Zagreb“ i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba - Ureda za poljoprivredu i šumarstvo!

Nastava će se održati 3,4,8 i 9 studeni 2016. u 17 sati,  u prostorijama «Tribina grada Zagreba» Kaptol 27.

Idejni začetnik Male škole pčelarstva je mr. sc. Nenad Strižak, bivši dugogodišnji predsjednik Pčelarskog društva „Zagreb“, koji je prije osam godina ideju pretvorio u djelo kada je pokrenuo školu pčelarstva - namijenjenu svim građanima i građankama Grada Zagreba, gdje se polaznici teoretski i praktično upoznaju sa pčelarstvom i najvažnijim oprašivačima na svijetu – pčelama.

Program Male škole pčelarstva se sastoji od 4 besplatna predavanja, uz demonstraciju tipova košnica, projekciju fotografija, knjiga itd.

Život pčela – naziv je prvog predavanja koje će 3. studenog održati mr. sc. Nenad Strižak, 4. studenog će Luka Šebelić  polaznicima govoriti o tipovima košnica kroz razvoj pčelarstva, zatim će predsjednik PD Zagreb Stjepan Vuković, prof. 8.studenog  polaznike upoznati sa tehnologijom pčelarenja, dok će zadnje predavanje 9. studenog održati Tomislav Hudina mag. biol. exp.o proizvodnji pčelinjih proizvoda. Za sve koji žele nastaviti dalje nakon predavanja slijedi praktičan rad u PD Zagreb i na pčelinjaku u Zagrebu.

Ponukani dosadašnjim uspjehom i odazivom polaznika, od kojih se određeni broj toliko zainteresirao za pčelarstvo da su danas punopravni članovi PD „Zagreb“, predavači pozivaju sve zainteresirane, Zagrebčanke i  Zagrebčane, i sve one koji su voljni saznati više o pčelama i educirati se o pčelarstvu, da se pridruže Maloj školi pčelarstva!

Jer nikad se ne zna, možda će ovo medonosno zanimanje jednog dana postati vaša nova plodonosna profesija, poručuju iz PD „Zagreb“.

Svi zainteresirani za Malu školu pčelarstva mogu se predbilježiti putem mail-a PD Zagreb, izravno doći na predavanje ili četvrtkom u 18,oo doći u PD Zagreb Našička 16 prema rasporedu kada se održavaju tribine ili se javiti voditelju tečaja Stjepanu Vukoviću, prof. na 091/ 5361654
 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.