Nalazite se na:
GODIŠNJA DOJAVA BROJA PČELINJIH ZAJEDNICA Ispis E-mail
Vedran Lesjak   
Srijeda, 21 Prosinac 2016

Novom Uredbom EU br. 1366., članak 2. (predmetna Uredba nalazi se na internetskoj stranci HPS-a u rubrici Zakoni) opisuje se način i vrijeme prikupljanja broja pčelinjih zajednica u državama članicama EU. Od 2016. godine pa nadalje, provoditi će se jesensko ažuriranje broja pčelinjih zajednica, umjesto dosadašnjeg proljetnog. Podaci prikupljeni do kraja 2016. godine odnositi će se na 2017., temeljem čega će pčelari u 2017. godni moći ostvariti prava na subvencije u pčelarstvu (državne i lokalne), potvrde za registraciju vozila, mogućnost odštete u slučaju elementarnih nepogoda, te sva ostala prava koja proizlaze temeljiem  broja pčelinjih zajednica iz Evidencije pčelara i pčelinjaka u tekućoj godini.

Za točnost podataka navedenih u obrascu „Godišnja dojava broja pčelinjih zajednica“ odgovoran je sam pčelar, svojim potpisom. Molimo pčelare da u obrasce upisuju trenutno (uzimljene zajednice) stanje broja pčelinjih zajednica na svojim pčelinjacima.

Prilikom popunjavanja obrazaca molimo pčelare da popune sve rubrike i obavezno upišu datum popunjavanja, te potpišu isti. Original Godišnje dojave predajte povjereniku, dok kopiju čuvajte kod sebe!!!

Zadnji dan popunjavanja Godišnje dojave broja pčelinjih zajednica je 31. 12. 2016. godine!!!

Popunjene obrasce čuvajte kod sebe dok vam vaš pašni povjerenik ne da obavijest o predaji istih.

OVA DOJAVA PČELINJIH ZAJEDNICA BESPLATNA JE ZA PČELARE!!!
Molimo vas, da u slučaju nejasnoća kontaktirate:
tajnika Tomislava Gerića - 099/4819-538
Saša Petrić - 099/4819-534
Vedran Lesjak - 099/4819-539

                                                                                                    Stručna služba HPS-a

 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.