Nalazite se na:
RASPISAN NATJEČAJ ZA DIZAJN STAKLENKE ZA MED Ispis E-mail
Vedran Lesjak   
Petak, 03 Veljača 2017

Temeljem odluke Upravnog odbora Hrvatskog pčelarskog saveza donesene na sjednici održanoj 16. 11. 2016. Hrvatski pčelarski savez raspisuje

                                                                 NATJEČAJ

za dizajn staklenke za med
 
 I.
Organizator i provoditelj natječaja je Hrvatski pčelarski savez.  

II.  
Svrha i cilj natječaja su dobivanje najboljeg dizajna staklenke za med sa znakom Hrvatskog pčelarskog saveza. Pravo javljanja na natječaj imaju svi državljani Republike Hrvatske.

III.
Staklenka za med mora sadržavati logo Hrvatskog pčelarskog saveza, uz slobodnu interpretaciju obilježja pčela, meda, pčelinjih proizvoda, te obilježjem panonske, gorske i mediteranske Hrvatske, odražavajući kvalitetu hrvatskog meda u prepoznatljivoj staklenci.
IV.
Predloženo idejno rješenje staklenke za med treba sadržavati:
-    grafički prikaz u crno bijeloj tehnici u mjerilu 1:1 za sve veličine staklenki pojedinačno na listu papira format A4
-    opis ponuđenog rješenja
-    ako se radi o staklenci nepravilnog oblika, rješenje može sadržavati i dizajn etikete (koja će biti posebno nagrađena)
-    sve ostale tehničko-tehnološke parametre oblikovanja stakla (prema uputstvima danim od tehnologa proizvođača stakla)


V.
Predloženo rješenje dizajna staklenke za med treba odražavati kvalitetu hrvatskog meda u prepoznatljivoj staklenci. Idejno rješenje staklenke za med treba biti provedivo u izradi 4 standardne veličine staklenke: 210 ml, 370 ml, 580 ml i 720 ml. Poklopci za staklenku od 210 ml su twist off 58, a za staklenke 370 ml, 580 ml i 720 ml poklopci su twist off 82.

VI.
Izbor najboljeg dizajna izvršit će  Povjerenstvo za izbor dizajna staklenke za med imenovane od Upravnog odbora Hrvatskog pčelarskog saveza.
Za tri najbolja rješenja Povjerenstvo će autorima dodijeliti nagrade i to:
1.    nagradu u novčanom iznosu od 7 000,00 kn
2.    nagradu u novčanom iznosu od 5 000,00 kn
3.    nagradu u novčanom iznosu od 3 000,00 kn  
 

Hrvatski pčelarski savez kao organizator i provoditelj zadržava pravo da ne izabere i ne dodijeli nagradu, ukoliko niti jedan od radova ne zadovolji kriterije Povjerenstva.

VII.
Radovi dostavljeni nakon roka za prijavu i radovi koji ne ispunjavaju navedene natječajne uvjete bit će isključeni iz natječaja i neće se razmatrati.

VIII.
Dostavljeni radovi se ne vraćaju. Autorska i druga prava za nagrađene radove pripadaju Hrvatskom pčelarskom savezu.

IX.
Natječaj za dizajn staklenke za med otvoren je 60 dana od dana objave na službenoj internetskoj stranici Hrvatskog pčelarskog saveza.

X.
Radovi se dostavljaju na adresu: Hrvatski pčelarski savez, Pavla Hatza 5, 10 000 Zagreb, Povjerenstvo za izbor staklenke za med, s naznakom na omotnici - NE OTVARAJ. Uz rad potrebno je priložiti zatvorenu omotnicu s imenom i prezimenom, adresom i telefonom autora.
                
                                                           Predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza
                                                                             Vladimir Bilek
 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.