Nalazite se na:
JOŠ DVA DANA ZA PREDAJU ZAHTJEVA ZA POVRAT ULOŽENIH SREDSTAVA U PČELARSTVU Ispis E-mail
Vedran Lesjak   
Utorak, 18 Travanj 2017
Poštovani pčelari,

bliži se rok za predaju zahtjeva za povrat sredstava za mjere Nacionalnog pčelarskog programa u 2017. godini za slijedeće mjere

1.    Tehnička pomoć pčelarima i organizacijama pčelara
2.    Suzbijanje štetnika i bolesti pčela, naročito varooze
3.    Racionalizacija troškova selećeg pčelarenja


ZADNJI DAN ZA PODNOŠENJE OBRAZACA ZA POVRAT SREDSTAVA ZA NAVEDENE MJERE JE 20. TRAVANJ 2017. GODINE

Prilikom popunjavanja zahtjeva za povrat sredstava pazite na točnost podataka i svakako dostavite sve potrebne priloge da izbjegnete pozive od strane djelatnika Agencije za plaćanja i eventualne dopune dokumentacije!!!!

Uz popunjen ORIGINAL zahtjeva za pojedinu mjeru u Agenciju za plaćanja treba dostaviti i KOPIJU RAČUNA, a prije nego što račun kopirate na originalnom računu kemijskom olovkom trebate napisati „NPP 2017”, tek ga potom treba kopirati, a kopija pritom mora biti jasno čitljiva. Račun obavezno treba sadržavati ime, prezime i OIB pčelara.

Svi podnositelji zahtjeva dužni su čuvati kopiju obrasca i originalni račun pet godina za slučaj da Agencija za plaćanja zatraži kontrolu.

U slučaju plaćanja transakcijskim računom i originalni dokaz o plaćenom računu, na kojem je naznačeno ime i prezime podnositelja zahtjeva, te u slučaju plaćanja internetskim bankarstvom potrebno je priložiti potvrdu banke o plaćanju, to jest izvršenoj transakciji!

Podnositelj zahtjeva ne smije pribavljati ponude/predračune/račune od ponuditelja roba, radova i/ili usluga s kojima je povezan vlasničkim odnosima. Isto tako ponuditelji ne smiju biti međusobno povezani vlasničkim odnosima.

U slučaju da su računi pisani na jeziku koji nije hrvatski, Agencija za plaćanja ima pravo tražiti da korisnik priloži i prijevod navedenih dokumenata ovjeren kod sudskog tumača.
Ekološki pčelari dužni su zahtjevu priložiti i presliku važećeg certifikata o ekološkoj proizvodnji.

Plaćeni računi prije početka roka i nakon isteka roka navedenog za pojedinu mjeru smatrat će se nepravovremenim i neće se obračunavati u ukupan iznos za obračun potpore.

Zahtjev podnesen nakon isteka roka navedenoga za pojedinu mjeru smatrat će se nepravodobno podnesenim i neće se razmatrati!!!

Pravilnik i obrasci nalaze se na internetskim stranicama HPS-a u rubrici Zakoni.
 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.