Nalazite se na:
MALA ŠKOLA PČELARSTVA I OVE GODINE U ZAGREBU Ispis E-mail
Vedran Lesjak   
Ponedjeljak, 11 Rujan 2017
Počinje deveta sezona besplatnog tečaja iz osnova pčelarstva (Mala škole pčelarstva), u organizaciji Pčelarskog društva „Zagreb“ i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba - Ureda za poljoprivredu i šumarstvo!

Nastava će se održati 2., 3., 9. i 10. studenog 2017. u 18 sati, u prostorijama „Tribina grada Zagreba“, Kaptol 27.


Idejni začetnik Male škole pčelarstva je mr. sc. Nenad Strižak, bivši dugogodišnji predsjednik Pčelarskog društva „Zagreb“, prije devet godina ideju je pretvorio u djelo kada je pokrenuo školu pčelarstva - namijenjenu svim građanima i građankama Grada Zagreba, gdje se polaznici teoretski i praktično upoznaju sa pčelarstvom i najvažnijim oprašivačima na svijetu – pčelama.

Program Male škole pčelarstva se sastoji od 4 besplatna predavanja, uz demonstraciju tipova košnica, projekciju fotografija, knjiga itd.

PROGRAM
2. 11. – tema „Život pčela“ - mr. sc. Nenad Strižak,
3. 11. – tema „Tipovima košnica kroz razvoj pčelarstva“ - Luka Šebelić,
9. 11. – tema „Tehnologijom pčelarenja kroz godinu s naglaskon na rojenje i razrojavanje“ – Stjepan Vuković, prof,
10. 11. – tema „Dobivanje pčelinjih proizvoda i značaj istih u ishrani“ - Tomislav Grčić, dipl. inž. i mr. sc. Jasminka Papić.


Za sve koji žele nastaviti dalje nakon predavanja, slijedi praktičan rad u PD Zagreb i na pčelinjaku u Zagrebu.

Ponukani dosadašnjim uspjehom i odazivom polaznika, od kojih se određeni broj toliko zainteresirao za pčelarstvo da su danas punopravni članovi PD „Zagreb“, predavači pozivaju sve zainteresirane, Zagrebčanke i  Zagrebčane, i sve one koji su voljni saznati više o pčelama i educirati se o pčelarstvu, da se pridruže Maloj školi pčelarstva!

Jer nikad se ne zna, možda će ovo medonosno zanimanje jednog dana postati vaša nova plodonosna profesija, poručuju iz PD „Zagreb“.

Svi zainteresirani za Malu školu pčelarstva mogu se predbilježiti na e-mail PD Zagreb ( Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript , www.pdz.hr ), izravno doći na predavanje ili četvrtkom u 18,00 doći u PD Zagreb, Našička 16 prema rasporedu kada se održavaju tribine ili se javiti voditelju tečaja Stjepanu Vukoviću, prof.na 091/ 5361654

                                                                                                                   UO PDZ
 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.