Nalazite se na:
OBAVIJEST O POČETKU AŽURIRANJA EVIDENCIJE PČELARA I PČELINJAKA (EPP) ZA 2018. GODINU Ispis E-mail
Vedran Lesjak   
Srijeda, 08 Studeni 2017
Poštovani Pčelari,

Temeljem Uredbe EU br. 1366. i Pravilnika o držanju pčela i katastru pčelinje paše, Upravni odbor Hrvatskog pčelarskog saveza na sjednici održanoj 28. 09. 2017. godine donio je ODLUKU o provedbi ažuriranja Evidencije pčelara i pčelinjaka (EPP) za 2018. godinu.

Ovim obrazloženjem dajemo naglasak na radnje koje treba poštovati prilikom ažuriranja Evidencije pčelara i pčelinjaka.

Temeljem odluke Upravnog odbora HPS-a prikupljanje podataka za ažuriranje Evidencije pčelara i pčelinjaka (godišnje dojave broja pčelinjih zajednica, prilog 3) vrši se u jesenskom razdoblju od 10. listopada do zaključno 20. studenog 2017. godine. Svaka godišnja dojava (prilog 3) ili upis u Evidenciju (prilog 2) mora biti potpisana od strane pčelara, te upisan datum (važeći datum je isključivo u 2017. godini), navedeni dokumenti ostaju u arhivi udruge, a služe za ažuriranje EPP-a za 2018. godinu. Kopiju priloga 2. ili priloga 3. treba imati i sam pčelar za slučaj eventualnih kontrola ili spora. Za točnost podatka navedenih u obrascu Godišnje dojave broja pčelinih zajednica odgovoran je sam pčelar, istinitost podataka jamči svojim potpisom. Molimo pčelare da u obrasce upisuju trenutno stanje broja pčelinjih zajednica na svojim pčelinjacima (uzimljene pčelinje zajednice). Članovi Hrvatskog pčelarskog saveza u časopisu Hrvatska pčela br. 11 primit će obrasce godišnje dojave broja pčelinjih zajednica.

Svaki pčelar godišnju dojavu broja pčelinjih zajednica dužan je predati povjereniku na čijem području je smješten pčelinjak, neovisno o članstvu u matičnoj udruzi!!!

Prilikom predaje godišnjih dojava svaki pčelar dužan je platiti 2,5 kn/košnici povjereniku za ažuriranje Evidencije pčelara i pčelinjaka.

Ažuriranjem Evidencije pčelara i pčelinjaka temeljem predanih godišnjih dojava u 2018. godini pčelar ostvaruje pravo na subvencije u pčelarstvu (državne i lokalne), potvrde za registraciju pčelarskih vozila, te sva ostala prava koja proizlaze temeljem broja pčelinjih zajednica iz Evidencije pčelara i pčelinjaka u tekućoj godini.

OBRAZAC GODIŠNJE DOJAVE!

                                                                             Hrvatski pčelarski savez
                                                                                    Stručna služba
 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.