Nalazite se na:
2. FOTONATJEČAJ „ŽIVOT S PČELAMA!” Ispis E-mail
Vedran Lesjak   
Utorak, 02 Siječanj 2018
Nakon uspješno odrađenog prošlogodišnjeg fotonatječaja, Hrvatski pčelarski savez nastavlja te raspisuje drugi fotonatječaj pod nazivom "Život s pčelama". S ciljem osvješćivanja ljudi oko zagađivanja okoliša i izumiranja pčelinjih vrsta te iskazivanja zahvalnosti prema onome što pčele čine za prirodu i ljude, pozivamo sve zaljubljenike u prirodu da sudjeluju u fotonatječaju.

Fotonatječaj „Život s pčelama!” otvoren je od 1. siječnja 2018. do 20. siječnja 2018. godine. Po završetku natječaja sastat će se stručno povjerenstvo koje će objaviti pobjednike na internetskim stranicama Hrvatskoga pčelarskog saveza najkasnije do 5. veljače 2018. godine te u časopisu „Hrvatska pčela”.

Autorske fotografije u digitalnom obliku i visokoj rezoluciji šalju se na e-adresu: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript , a u poruci treba navesti: ime, prezime, datum rođenja, adresu te telefonski broj sudionika.

Pravila natječaja pogledajte na stranici www.pcela.hr .

Pravila natječaja
1.    Pravo sudjelovanja imaju sve osobe državljani Republike Hrvatske koji se profesionalno ili amaterski bave fotografijom.
2.    Tema „Život s pčelama” zamišljena je kao edukativna s ciljem upoznavanja društvene okoline s prirodnim okruženjem u kojem se nalazimo te s ciljem poticanja njihove interakcije. Povezanost čovječanstva i pčela toliko je široka da je tema u tom pogledu bezbroj, no najbolje je uočljiva u svakodnevnom oprašivanju bilja i marljivosti pčela u svom stanu, odnosno košnici. U tom su pogledu formirane i nagrade, to jest s ciljem da mladim pčelarima i početnicima pruže određenu materijalnu osnovu za stjecanje većih znanja i lakše pčelarenje.
3.    Svaki sudionik može poslati do tri (3) pojedinačne fotografije. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji. Dopuštena je predaja obrađenih fotografija, a ako je riječ o fotomontaži, autor mora upotrebljavati isključivo vlastite dijelove fotografskih radova. Određeni će broj fotografija nakon selekcije i ocjenjivanja koje će provesti stručno povjerenstvo biti reproduciran na formatu fotopapira do maksimalno 30 × 20 centimetara.
4.    Način prijave autora: isključivo slanjem radova na e-adresu Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript .
5.    Svi zainteresirani mogu poslati fotografije, a u elektroničkoj poruci obavezno trebaju navesti svoje osobne podatke, to jest ime, prezime, datum rođenja, adresu i telefonski broj ili broj mobitela. Nakon primitka fotografija organizator će poslati natjecatelju obavijest o valjanosti poslanih radova. Prijave traju od 1. siječnja 2018. do 20. siječnja 2018.
6.    Format fotografije može biti najviše 3000 piksela po široj stranici i 2000 piksela po kraćoj, s gustoćom do 300 dpi. Fotografija ne smije biti veća od 5 MB, a treba biti u formatu JPG (JPEG). Fotografije treba slati s nazivom po vlastitom izboru, pri čemu naslov ne smije sadržavati slova s dijakritičkim znakovima (đ, š, ž, ć, č) kao ni „posebne” znakove (primjerice ()/&%$#“!?*’+¸¨;,\ i slične). Naziv fotografije može biti dodatno naveden. Fotografija ne smije imati vidljive ili prepoznatljive oznake poput logotipa ili vodenog žiga autora.
7.    Stručni žiri odabrat će najbolje fotografije i autorima dodijeliti nagrade.
8.    Rezultati će biti objavljeni do 5. veljače 2018. godine na internetskim stranicama Hrvatskoga pčelarskog saveza (www.pcela.hr ). Nagrade će se dodijeliti u Gudovcu, na 14. Međunarodnom pčelarskom sajmu.
9.    Radovi koji ne udovoljavaju uvjetima fotonatječaja neće biti prihvaćeni.
10.    Rad stručnog povjerenstva je neovisan. Organizator će fotografije predati žiriju isključivo u anonimnom obliku, tj. bez podataka o autoru. Stručni žiri ne obrazlaže razloge svojih odluka. Odluke žirija su konačne i neopozive, ali predsjednik ili članovi žirija mogu dati svoje obrazloženje na proglašenju pobjednika te na otvaranju izložbe selektiranih radova.
11.    Svaki sudionik zadržava autorska prava nad svojim fotografijama, ali se obvezuje ustupiti ih bez naknade za potrebe Hrvatskoga pčelarskog saveza i časopisa „Hrvatska pčela”.
12.    Otisnuti radovi ostaju u vlasništvu organizatora.


                                                                               Hrvatski pčelarski savez
 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.