Nalazite se na:
PČELE POROJILE ULICE NEW YORKA Ispis E-mail
Ivana Berg Divald   
Utorak, 26 Svibanj 2009
Image- Ljudi, ovo je New York! Ovdje se svašta može vidjeti i doživjeti!,
komentar je jednog od mnoštva prolaznika.

Image


Jučer je na tisuće pčela porojilo Manhattan u New Yorku koje su iz zgrade na križanju 4th Avenue i East 14th Street nezaustavljivo izlazile na pločnik što je izazvalo različite reakcije slučajnih prolaznika - od straha do smijeha.

No, ova senzacija nije bila šala za zaposlenike trgovine unutar zgrade koji su panično zvali u pomoć i doslovno bili zatočeni satima. Čak su i izvjesili natpis da je dućan zatvoren zbog opsade/okruženja pčela  - „THE STORE IS CLOSED DUE INFESTATION OF BEES“.


U međuvremenu je jedan samaritanac, kako su ga Njujorčani nazvali, vjerojatno čovjek koji je upućeniji od ostalih promatrača, pokušao maknuti zujalice stavljajući ih u kutiju.

Nevjerojatno je što nitko nije znao kojoj službi se građani trebaju obratiti u ovakvim situacijama. Tako da je potrajalo dugih dva sata dok je netko došao i maknuo ih.


Prvo su zvali vatrogasce koji su preusmjerili pozive 911 službi, koja je pak lopticu prebacila na 311 odjel i Ured gradonačelnika. Konačno je pristigao njujorški „plavac“ (NYPD), specijalizirani pčelar koji je premjestio pčele na drugu lokaciju uz objašnjenje :
„Prvo moram pronaći maticu i kada se ona spremi u košaru, dalje je sve lako jer pčele ju slijede u stopu!“


Njujorške pčele pogledajte na:
  http://apitherapy.blogspot.com/2009/05/video-bees-swarm-take-over-nyc-sidewalk.html

 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.