Nalazite se na:
DANI MEDA U OSIJEKU: SVEČANO OBILJEŽAVANJE 130 GODINA HRVATSKE PČELE Ispis E-mail
Ivana Berg Divald   
Utorak, 19 Srpanj 2011
ImageU organizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza i Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije u kolijevci hrvatskog pčelarstva - Osijeku, 8. i 9. listopada 2011. svečano će se obilježiti 130. obljetnica kontinuiranog izlaženja časopisa "Hrvatska pčela".


U sklopu manifestacije Dani meda u Hrvatskoj , koja će se održavati od 6. do 9. listopada 2011. u Osijeku, i obilježavanja 130 godina kontinuiranog izlaženja časopisa Hrvatskog pčelarskog saveza "Hrvatska pčela", provest će se natjecanje pčelara i pčelarskih organizacija u kvaliteti pčelinjih proizvoda, prvenstveno sortnih vrsta meda.

 

 

Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani pčelari i pčelarske organizacije koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda. Zainteresirani natjecatelji trebaju dostaviti tri staklenke meda od po 900 grama za svaki uzorak meda s kojim se žele natjecati. Med mora biti u tekućem stanju. Na svakoj staklenci mora biti napisano: ime i prezime pčelara ili naziv organizacije koja se natječe, s točnom adresom, vrsta meda, godina proizvodnje, naznaka lokaliteta s kojeg med potječe, te veterinarski broj punionice meda, ako pčelar istu posjeduje.

Uzorci se dostavljaju do 5. rujna 2011. godine, na adresu:

HGK Županijska komora Osijek
Odsjek za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo
Europske avenije 13

31000 Osijek

 

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.