Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
OČEKIVALI BOMBU, A DOBILI MED!
Ivana Berg Divald   
Petak, 15 Siječanj 2010
ImageOtkrićem „opasne tvari“ u prtljazi jednog putnika, 6. siječnja u kalifornijskoj zračnoj luci Meadows Field, blizu Los Angelesa, nastala je prava panika. Prvotno se posumnjalo na ekploziv, točnije TNT, da bi zatim bilo utvrđeno kako je „sumnjiva prtljaga“ ipak samo med.
 
POTVRĐENO - PČELARI U SUSTAVU "PLAVOG DIZELA"
Vedran Lesjak   
Četvrtak, 14 Siječanj 2010
ImageNa snagu je stupio novi Pravilnik o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom (PLAVI DIESEL), omogućeno je i pčelarima da ostvare mogućnost korištenja „plavog diesela), navedeno u članku 7. točka 4. navedenog Pravilnika.
 
ZAJEDNIČKI PROJEKT HRVATSKIH I SLOVENSKIH MEDIČARA I LICITARA
Ivana Berg Divald   
Četvrtak, 14 Siječanj 2010
ImageMedičari, licitari i drugi majstori rukotvorina, suvenira i tradicionalnih proizvoda iz Zagrebačke županije i slovenske regije Posavje u idućih će dvije i pol godine biti u zajedničkom projektu „Put medičarstva i licitarstva između Krškog i Zagreba“ za čiju je realizaciju 85 posto novca osigurano iz pretpristupnog EU fonda IPA.
 
Hrvatski pčelarski centar „Mrzlo polje“ u IPA programu
Ivana Berg Divald   
Utorak, 12 Siječanj 2010
ImageU prostorijama načelnika odjela Uprave za integrirani regionalni razvoj - Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, krajem prosinca 2009. godine sastali su se mr. sc. Darko Stilinović sa suradnicima, prof. dr. Zdravko Petrinec, Ivana Tlak Gajger, dr. vet. med. sa Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i tajnik HPS-a Tomislav Gerić.
 
Ministarstvo kulture za realizaciju projekta "Katastar pčelinjih paša u RH"
Ivana Berg Divald   
Ponedjeljak, 11 Siječanj 2010
ImageMinistar kulture mr. sc. Božo Biškupić i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Martin Kranjec 6. studenog 2009. potpisali su Ugovor o ustupanju podataka za realizaciju projekta "Katastar pčelinjih paša u Republici Hrvatskoj" po kojem su se obje strane usuglasile o razmjeni podataka i analiza.
 
«« Početak « Prethodna 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.