Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
PČELAMA PROTIV OVISNOSTI
Ivana Berg Divald   
Srijeda, 15 Travanj 2009
ImageAustralski znanstvenik prof. dr. Andrew Barron na odsjeku za Mozak, bihevioralnu analizu i evolucijske procese sa Sveučilišta Macquarie u Sidneyu, u suradnji s Australian National University i University of Illinois, inicirao je istraživanje o djelovanju kokaina na mozak pčele kako bi se pronašao lijek i način da se spriječi ovisnost o drogama kod ljudi i saznalo imaju li psihoaktivne tvari isti razarajući učinak na pčele kao što imaju na ljudski rod.
 
KOME SMETAJU PČELE?
Ivana Berg Divald   
Četvrtak, 09 Travanj 2009
ImageU istočnoj Slavoniji, pored Nuštra smješteno je idilično mjesto Marinci; bogate i burne povijesti koja seže još od 12. stoljeća. Ova nekadašnja grofovija Khuena – Belasia je u domovinskom ratu potpuno razorena, ali je obranjena i ostala neokupirana, te nakon rata gotovo potpuno obnovljena s pripadajućom infrastrukturom zahvaljujući mještanima - marljivim poljodjelcima i braniteljima koji se većinom bave pčelarstvom.
 
NATJEČAJI MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE
Vedran Lesjak   
Četvrtak, 09 Travanj 2009
ImageU Večernjem listu od danas, 09.04. 2009. g. Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja objavilo je natječaj za dodjelu novčane potpore u nekoliko pčelarima zanimljivih kategorija:
 
ZAŠTITA ULJANE REPICE
Vedran Lesjak   
Ponedjeljak, 06 Travanj 2009

ImagePoštovani, obavještavamo vas da će se tijekom slijedećih deset dana vršiti zaštita uljane repice protiv repičinog sjajnika insekticidom King (a.t. lambda cihalotrin) na slijedećim područjima

 
PROIZVODI HRVATSKOG SELA
Ivana Berg Divald   
Nedjelja, 05 Travanj 2009
ImageDana 3., 4. i 5. travnja 2009. godine na jezeru Bundek u Zagrebu održava se 8. po redu sajam PROIZVODI HRVATSKOG SELA.
 
«« Početak « Prethodna 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.