Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
PREGOVORI – HPS PRISUSTVUJE SASTANKU U MINISTARSTVU
Ivana Berg Divald   
Petak, 05 Ožujak 2010
ImagePredsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Martin Kranjec sastat će se danas u 10.00 sati s resornim ministrom Petrom Čobankovićem zbog pregovora u vezi nastale situacije u poljoprivrednoj djelatnosti, te kako bi se pronašlo adekvatno rješenje.

Sastanku će prisustvovati i predstavnici drugih udruga, kako je za sada najavljeno.
 
PROSVJEDNA NOTA ZBOG SMANJENJA POTPORA U PČELARSTVU
Vedran Lesjak   
Srijeda, 03 Ožujak 2010
ImageHrvatski pčelarski savez uputio je prosvjednu notu Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i vodnog gospodarstva u vezi smanjenja potpora u poljoprivredi koji možete vidjeti na našim stranicama.
 
I pčelama je poznat izraz „nogom u stražnjicu“
Ivana Berg Divald   
Ponedjeljak, 01 Ožujak 2010
ImageVeć i ptice na grani znaju da pčele izvode tzv. pčelinji ples kako bi svojim „sestrama po košnici“ objasnile gdje se nalaze hrana, smjer i udaljenost paše. No, nameće se pitanje što izviđačice i druge pčele čine kada otkriju da bi pčele iz njihove zajednice mogle biti izložene opasnosti, primjerice – dospjeti u klopku pauku koji vreba u zasjedi na izvorištu hrane?
 
REVOLUCIONARNO ISTRAŽIVANJE ZA BOLJITAK PČELARSTVA
Ivana Berg Divald   
Četvrtak, 25 Veljača 2010
ImageIvana Tlak Gajger, do jučer  - dr. vet. med., danas je postala doktorica znanosti na zagrebačkom Veterinarskom fakultetu u prostorijama Zavoda za biologiju i patologiju riba i pčela, gdje je obranila svoju doktorsku disertaciju "Uspostavljanje sustava transpozon mutageneze za bakteriju Paenibacillus larvae" na kojoj je radila i istraživala više od tri i pol godine.
 
OBAVIJEST U VEZI PLAVOG DIZELA
Vedran Lesjak   
Srijeda, 24 Veljača 2010
ImageVezano uz dopunu pčelarima znanog „Pravilnika o korištenju plavog dizela“, na radnom sastanku dana 24. 02. 2010. g. u prostorijama MPRiRR-a , tajnik Saveza dobio je informaciju da je resorno Ministarstvo predložene izmjene uputilo predlagaču, a to je Ministarstvo financija koje je i izdalo Pravilnik, te da se zatražilo i produljenje roka podnošenja zahtjeva do 31. ožujka 2010. godine.
 
«« Početak « Prethodna 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.