Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
130 GODINA POSTOJANJA UDRUGE „PČELA“ OSIJEK
Ivana Berg Divald   
Ponedjeljak, 09 Ožujak 2009
Image8. ožujka 2009. u Osijeku održana je Svečana skupština povodom obilježavanja 130 godina postojanja Pčelarske udruge „Pčela“.Svečanoj skupštini prisustvovali su; g. Damir Škrlec - predsjednik PU „Pčela“ Osijek, prof.dr.sc. Stjepan Sršan, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza g. Martin Kranjec, članica Poglavarstva Grada Osijeka zadužena za gospodarstvo gđa. Silvana Sabo, predstavnik Županijske komore HGK Osijek g. Ernest Nad, g. Zvonimir Pajnić iz Županijskog saveza pčelara OBŽ, članovi Udruge i drugi gosti. Pokrovitelj ove svečanosti je gradonačelnik grada Osijeka, gospodin Anto Đapić.
 
NATJEČAJ ZA FINANCIJSKU POTPORU MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE
Vedran Lesjak   
Četvrtak, 05 Ožujak 2009
ImageZa dodjelu financijske potpore organizatorima gospodarskih manifestacija i manifestacija kulturne baštine, sajmova i znanstvenih skupova iz područja djelokruga Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u 2009. godini.
 
ČETVRTA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA COLOSS O UGINUĆIMA PČELA
Ivana Berg Divald   
Utorak, 03 Ožujak 2009
Image80 uglednih znanstvenika iz cijelog Svijeta, radne skupine COLOSS (prevention of honeybee COlony LOSSes) upriličilo je svojim dolaskom četvrtu međunarodnu konferenciju „O uginućima pčela“  na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji dr. vet. Z. Tomljanovića (Hrvatski pčelarski savez) i prof. dr. N. Kezića (Agronomski fakultet), koji su ujedno i u Upravnom odboru COLOSS-a kao predstavnici Republike Hrvatske.
 
Četvrti dani meda u Pazinu
Ivana Berg Divald   
Ponedjeljak, 02 Ožujak 2009
ImageRanko Anđelini: „Dani meda postaju sve važniji i značajniji!“  Na sajmu „Dani meda“, koji je poprimio i međunarodne razmjere kako u izložbenom, tako i u stručnom dijelu programa, predstavilo se više od pedeset izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije sa šarenom izložbenom paletom: od mednih proizvoda do pčelarske opreme i literature. Svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Pazina Neven Rimanić, moderator i organizator cijele manifestacije Ranko Anđelini, župan Ivan Jakovčić i mnogi drugi pčelari iz cijele Hrvatske.
 
PUŠTENA U RAD PROBNA STRANICA REGISTRA PČELINJAKA U REPUBLICI HRVATSKOJ
Vedran Lesjak   
Petak, 27 Veljača 2009

ImageHrvatski pčelarski savez u rad je pustio probnu internet stranicu sa registrom pčelinjaka na području Hrvatske.

 
«« Početak « Prethodna 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.