Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
SAD – UHIĆENA TROJKA UMIJEŠANA U ILEGALNU TRGOVINU MEDOM
Ivana Berg Divald   
Petak, 08 Svibanj 2009
ImageSavezne vlasti su danas najavile tužbu protiv trojice Kineza navodno umiješanih u ilegalni uvoz meda u SAD, kako prenosi Chicago Tribune.
 
OTROVANO POLA MILIJUNA PČELA KOD TROGIRA
Ivana Berg Divald   
Srijeda, 06 Svibanj 2009
ImagePrizor koji je u subotu 2. svibnja Slaven Dodig zatekao na svom pčelinjaku u Vinišću, pored Trogira, bio je u najmanju ruku šokantan. Naime, više od pola milijuna pčela je otrovano!
 
Zbog pomora pčela odzvonilo europskim pčelarima?
Ivana Berg Divald   
Ponedjeljak, 04 Svibanj 2009
ImageMeđunarodno udruženje pčelara APIMONDIA je upozorilo da bi europska pčelarska industrija mogla za manje od deset godina ostati bez posla zbog pomora pčela koje uzmiču pred bolestima, insekticidima i intenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom.
 
FOSIL PČELE
Ivana Berg Divald   
Četvrtak, 30 Travanj 2009
ImageMelittosphex burmensis, koji je bio zatočen u jantaru poslijednjih sto milijuna godina,  najstariji je fosil pčele ikada pronađen.
 
AFRIKANIZIRANA PČELA UBOJICA OPET NAPADA
Ivana Berg Divald   
Četvrtak, 30 Travanj 2009
ImageU Lucerne Valleyu (Kalifornija) dvoje je ljudi hospitalizirano zbog nekoliko stotina uboda Afrikanizirane kolonije pčela. Doktori su izjavili da su žrtve u velikim bolovima, ali će se u potpunosti oporaviti.Napad se dogodio u subotu 19. travnja gdje su urgirali i vatrogasci okruga San Bernardino, koji nisu mogli vjerovati ubodima ovih agresivnih pčela.
 
«« Početak « Prethodna 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.