Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
KUĆA ZA PČELE
Ivana Berg Divald   
Petak, 07 Kolovoz 2009
ImageDa pčelarstvo nije samo rezervirano za ruralna područja, pokazao je novi izum namijenjen stanovanju pčela u gradskim naseljima, jednostavno nazvan KUĆA ZA PČELE.
 
IZAŠAO NOVI PRAVILNIK O MEDU
Vedran Lesjak   
Petak, 07 Kolovoz 2009
ImageU Narodnim novinama broj 93/09 od 31. srpnja objavljen je novi Pravilnik o medu kojim je obuhvaćen samo med, bez ostalih pčelinjih proizvoda za koje i dalje vrijedi stari Pravilnik o kakvoći meda i drugih pčelinjih proizvoda.
 
DONESEN NOVI ZAKON O DRŽAVNOJ POTPORI POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU
Vedran Lesjak   
Petak, 17 Srpanj 2009
ImageU Narodnim novinama br. 83 od 15. srpnja 2009. izašao je novi Zakon o državnoj potpori u poljoprivredi i ruralnom razvoju.
 
REVOLUCIONARNO CJEPIVO PROTIV CCD-a
Ivana Berg Divald   
Srijeda, 15 Srpanj 2009
ImageIzraelska tvrtka Beeologics je proizvela revolucionarni lijek koji bi mogao riješiti problem CCD – a (Colony Collapse Disorder), sindroma koji izaziva uginuća pčelinjih zajednica diljem svijeta i prijeti poljoprivredi na globalnoj razini, prenosi http://www.israel21c.org/.
 
KOJI SU UZROCI NEMEDENJA SUNCOKRETA?
Ivana Berg Divald   
Ponedjeljak, 13 Srpanj 2009
ImageSvi znamo da kao posljedica bolesti, pesticida, klimatskih promjena i drugih čimbenika pčelinja  populacija je u nestajanju kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Da bi tragedija bila veća, za Hrvatsko medarstvo i u konačnici gospodarstvo, jedna od glavnih paša Slavonije i Baranje – one suncokreta, kako mi je rekao veliki broj pčelara - u zadnjih nekoliko godina je evidentno u opadanju jer ta uljarica jednostavno ne medi, te  postoji bojazan da pčelari već slijedeće sezone neće imati razloga poslati svoje pčele na pašu suncokreta, kako je naglasio g. Zvonko Pajnić, predsjednik Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije.
 
«« Početak « Prethodna 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.