Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
Flavonoid u propolisu kao moguća alternativa u borbi protiv raka
Ivana Berg Divald   
Petak, 24 Travanj 2009
ImageŽenama oboljelim od karcinoma dojke se standardno, kao prevencija, propisuju lijekovi, primjerice INHIBITORI AROMATAZE (AROMATASE INHIBITING DRUGS) koji bi trebali spriječiti recidiv bolesti i smanjiti razinu estrogena, jer mnogi tumori dojke su klasificirani kao „estrogenski osjetljivi“, odnosno navedeni hormon im pomaže u rastu.
 
ODRŽAN RADNI SASTANAK SA OTKUPLJIVAČIMA MEDA
Vedran Lesjak   
Četvrtak, 23 Travanj 2009
ImagePoziv za navedeni sastanak upućen je slijedećim tvrtkama: VM2, Zagreb; Kralj Bar - vil, Zaprešić; „Radovan Petrović“ d.o.o., V. Gorica; Api - plast, Ludbreg; Medena, Virovitica; Mellita – Pčelarska centrala, V. Gorica; Medo – flor, D. Dragonožec; Apipharma d.o.o., Zagreb; Dalmed, Split; PIP, Zagreb, Varžak M, Orle.
 
Etiopija – zemlja od voska i meda
Ivana Berg Divald   
Srijeda, 22 Travanj 2009

Image 
Etiopija je vodeći proizvođač meda i četvrti najveći proizvođač voska na Svijetu. Pčelarstvo je zanimanje koje se već stoljećima prakticira u ovoj regiji, ali je još uvijek nedovoljno razvijen sektor zbog malog broja poljoprivrednika kojima često manjka moderna tehnologija (npr. košnice) i nemaju pristup međunarodnom tržištu.

 

 

 
OBAVIJEST POVJERENICIMA I SELEĆIM PČELARIMA
Vedran Lesjak   
Utorak, 21 Travanj 2009
ImageNa sjednici Upravnog odbora održanog 26. veljače. 2009. godine donesena je slijedeća odluka:
 
PČELAMA PROTIV OVISNOSTI
Ivana Berg Divald   
Srijeda, 15 Travanj 2009
ImageAustralski znanstvenik prof. dr. Andrew Barron na odsjeku za Mozak, bihevioralnu analizu i evolucijske procese sa Sveučilišta Macquarie u Sidneyu, u suradnji s Australian National University i University of Illinois, inicirao je istraživanje o djelovanju kokaina na mozak pčele kako bi se pronašao lijek i način da se spriječi ovisnost o drogama kod ljudi i saznalo imaju li psihoaktivne tvari isti razarajući učinak na pčele kao što imaju na ljudski rod.
 
«« Početak « Prethodna 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.