Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
BAKTERIJE, BIOFILM I MED
Ivana Berg Divald   
Petak, 03 Travanj 2009
ImageKronično inficirane rane su skupi izvor boli i patnje kod pacijenata. Prisustvo nebrojenih vrsta bakterija koje žive u međusobnoj kooperaciji visoko organiziranih biofilmova su bitan faktor nuspjeha liječenja upaljene rane. Biofilm služi za zaštitu bakterije od djelovanja antibiotika i štiti ju od prirodne ljudske imunosne reakcije na upalu.
 
RJEŠENJE ZA SUZBIJANJE KRIZE
Ivana Berg Divald   
Utorak, 31 Ožujak 2009
ImageGđa. Juliana Azumah – Mensah, ministrica turizma Gane najavila je otkriće posebnog ljekovitog meda u Nacionalnom parku Kakum i rekla kako će ovo biti dodatni sadržaj za sve turiste i posjetitelje parka.
 
UPITNIK O UGINUĆIMA PČELINJIH ZAJEDNICA U ZIMI 2008./2009.
Vedran Lesjak   
Ponedjeljak, 30 Ožujak 2009

ImagePoštovani pčelari, molimo Vas da radi što točnijih podataka ispunite ponuđeni Upitnik o uginućima pčelinjih zajednica u zimi 2008./2009.. Upitnik se odnosi samo na pčelare sa područja Republike Hrvatske. Kod pitanja gdje je ponuđeno više odgovora, podcrtajte ili zaokružite onaj koji smatrate da najviše odgovara vašem slučaju. Ispunjeni upitnik pošaljite na mail Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript   ili na fax. 01/4852-543 najkasnije do 10. travnja..

UPITNIK - preuzimanje dokumenta

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji!

 
BIJELA KUĆA PODUPIRE PČELARSTVO
Ivana Berg Divald   
Petak, 27 Ožujak 2009
ImageObitelj Obama pridružila se rastućim redovima Amerikanaca koji su uključeni u projekt pčelarenje u vlastitom dvorištu.
 
POTPISAN SPORAZUM O OSNIVANJU HRVATSKOG PČELARSKOG CENTRA
Ivana Berg Divald   
Srijeda, 25 Ožujak 2009
ImagePredsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza g. Martin Kranjec i prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu potpisali su danas, 25. ožujka 2009. godine u  Rektoratu zagrebačkog Sveučilišta, sporazum o osnivanju Hrvatskog pčelarskog centra u Mrzlom Polju na Žumberku koji odmah stupa na snagu.
Hrvatski pčelarski centar će biti samoodrživ i samofinanciran, a važnost cjelokupnom Centru daje i University of Georgia iz SAD-a koji je ujedno i podržao ovaj projekt.
 
«« Početak « Prethodna 341 342 343 344 345 346 347 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.