Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
ČETVRTA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA COLOSS O UGINUĆIMA PČELA
Ivana Berg Divald   
Utorak, 03 Ožujak 2009
Image80 uglednih znanstvenika iz cijelog Svijeta, radne skupine COLOSS (prevention of honeybee COlony LOSSes) upriličilo je svojim dolaskom četvrtu međunarodnu konferenciju „O uginućima pčela“  na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji dr. vet. Z. Tomljanovića (Hrvatski pčelarski savez) i prof. dr. N. Kezića (Agronomski fakultet), koji su ujedno i u Upravnom odboru COLOSS-a kao predstavnici Republike Hrvatske.
 
Četvrti dani meda u Pazinu
Ivana Berg Divald   
Ponedjeljak, 02 Ožujak 2009
ImageRanko Anđelini: „Dani meda postaju sve važniji i značajniji!“  Na sajmu „Dani meda“, koji je poprimio i međunarodne razmjere kako u izložbenom, tako i u stručnom dijelu programa, predstavilo se više od pedeset izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije sa šarenom izložbenom paletom: od mednih proizvoda do pčelarske opreme i literature. Svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Pazina Neven Rimanić, moderator i organizator cijele manifestacije Ranko Anđelini, župan Ivan Jakovčić i mnogi drugi pčelari iz cijele Hrvatske.
 
PUŠTENA U RAD PROBNA STRANICA REGISTRA PČELINJAKA U REPUBLICI HRVATSKOJ
Vedran Lesjak   
Petak, 27 Veljača 2009

ImageHrvatski pčelarski savez u rad je pustio probnu internet stranicu sa registrom pčelinjaka na području Hrvatske.

 
ZBOG NESTAJANJA PČELA ŠTETE U HRVATSKOJ VEĆE OD 100 MILIJUNA EURA
Ivana Berg Divald   
Ponedjeljak, 23 Veljača 2009
ImageČetvrta međunarodna konferencija „COLOSS“ o uginućima pčela održati će se
03.-04. ožujka 2009. u Zagrebu. U posljednjih godinu dana pčelari SAD-a i Europe prijavljuju velike gubitke pčelinjih zajednica. Tijekom zime 2006./2007.  gubici u SAD-u su iznosili oko 34 posto, a u Republici Hrvatskoj tijekom zime 2007./2008. oko 27 posto. Najnoviji podaci iz Hrvatskog pčelarskog saveza (HPS) govore o 80.000 izgubljenih pčelinjih zajednica, a neposredna šteta za pčelare u RH iznosi oko 10 milijuna eura.
 
OBAVIJEST PČELARSKIM UDRUGAMA
Ivana Berg Divald   
Petak, 20 Veljača 2009
 ImageVezano za predstojeću Skupštinu Hrvatskog pčelarskog saveza, koja će se održati 28. ožujka 2009., mole se udruge kojima je istekao mandat tijela upravljanja da dostave novo rješenje nadležnog organa uprave kako bi mogli ostvariti svoje pravo na zastupanje po radu Skupštine HPS-a.   
 
«« Početak « Prethodna 341 342 343 344 345 346 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.