Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
HPA PRESTAJE S UPISOM PČELARA U JRDŽ
Vedran Lesjak   
Četvrtak, 12 Siječanj 2017
ImageDanas, 12. siječnja 2017. godine, u prostorijama Hrvatske poljoprivredne agencije(HPA) u Zagrebu održan je sastanak djelatnika Agencije i Hrvatskog pčelarskog saveza(HPS). Ispred Agencije sastanku su nazočili, Zdravko Barać, vršitelj dužnosti ravnatelja, Maja Dražić, Damir Žiher, Davorin Pranić i Mladen Molnar, a ispred Saveza, predsjednik Vladimir Bilek, Saša Petrić i Vedran Lesjak. Tema sastanka bila je upis pčelara i pčelinjaka u Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ).OBAVIJEST HPA !
 
GODIŠNJA DOJAVA BROJA PČELINJIH ZAJEDNICA
Vedran Lesjak   
Srijeda, 21 Prosinac 2016
ImageNovom Uredbom EU br. 1366., članak 2. (predmetna Uredba nalazi se na internetskoj stranci HPS-a u rubrici Zakoni ) opisuje se način i vrijeme prikupljanja broja pčelinjih zajednica u državama članicama EU. Od 2016. godine pa nadalje, provoditi će se jesensko ažuriranje broja pčelinjih zajednica, umjesto dosadašnjeg proljetnog. Podaci prikupljeni do kraja 2016. godine odnositi će se na 2017., temeljem čega će pčelari u 2017. godni moći ostvariti prava na subvencije u pčelarstvu (državne i lokalne), potvrde za registraciju vozila, mogućnost odštete u slučaju elementarnih nepogoda, te sva ostala prava koja proizlaze temeljiem  broja pčelinjih zajednica iz Evidencije pčelara i pčelinjaka u tekućoj godini. GODIŠNJA DOJAVA! VIŠE!
 
REZULTATI OCJENJIVANJA "SALVIA AUREA" 2016.
Vedran Lesjak   
Petak, 09 Prosinac 2016
Image„Udruga proizvođača meda od kadulje“ u suradnji sa  „Udrugom pčelara Kadulja otok Krk“ organizirala Prvo hrvatsko ocjenjivanje kvalitete meda od kadulje pod nazivom „SALVIA AUREA“ 2016. Završna svečanost proglašenja rezultata, dodjela Diploma i Priznanja uz prigodan program održana je 04. prosinca 2016. godine u Njivicama.  VIŠE!
 
POZIV NA SKUPŠTINU HRVATSKOG PČELARSKOG SAVEZA
Vedran Lesjak   
Četvrtak, 08 Prosinac 2016
ImageObavještavamo sve udruge, članice Hrvatskog pčelarskog saveza, da će se redovna izvještajna Skupština Hrvatskog pčelarskog saveza održati u subotu 17. prosinca 2016. godine u Hotelu „Antunović“, Zagrebačka avenija 100,  Zagreb, s početkom u 10 sati. VIŠE!
 
XX. HLEBINSKI SUSRETI PČELARA
Vedran Lesjak   
Utorak, 29 Studeni 2016
ImagePčelarska udruga „Lipa” iz Koprivnice i Koprivničko-križevačka županija, kao organizatori, te Hrvatski pčelarski savez, Općina Hlebine, Osnovna škola Hlebine i Župa sv. Katarine iz Hlebina, kao suorganizatori, pozivaju sve pčelarice i pčelare Lijepe Naše da svojom nazočnošću uveličaju XX. Hlebinske susrete pčelara koji se održavaju povodom obilježavanju blagdana zaštitnika i učitelja svih pčelara Svetog Ambrozija u nedjelju 4. prosinca 2016. godine u Hlebinama. VIŠE!
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.