Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
EU ZASTUPNICA MARIJANA PETIR IZBORILA DODATNE POTPORE ZA PČELARE
Vedran Lesjak   
Srijeda, 24 Siječanj 2018
ImageOdbor za poljoprivredu i ruralni razvoj na svojoj je sjednici održanoj u utorak, 23. siječnja 2018. usvojio izvješće pod nazivom „Mogućnosti i izazovi za pčelarski sektor EU‐a“ mađarskog zastupnika Norberta Erdősa (EPP). Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir podnijela je na izvješće ukupno 43 amandmana uz podršku kolega iz EPP‐a te su svi amandmani usvojeni (dio kroz kompromisne amandmane, a dio samostalno). Priopćenje ureda EU zastupnice Marijane Petri prenosimo u CIJELOSTI!
 
PREDAVANJE O PČELINJEM VOSKU I KESTENOVOJ PAŠI
Vedran Lesjak   
Srijeda, 24 Siječanj 2018
ImagePčelarska udruga Samobor i Sv. Nedelja organiziraju predavanja o patvorenju pčelinjeg voska kojeg će održati doc. dr. sc. Lidija Svečnjak te o kestenovoj paši kojeg će održati dr. sc. Saša Prđun. Predavanja će se održati u petak, 26. 01. 2018. godine u Samoboru, u prostorijama ugostiteljskog objekta „Milečki“ u Molvicama, Dugave 35, s početkom u 18.00 sati. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane pčelare i građane. VIŠE!
 
NAJAVA!!! 14. MEĐUNARODNI PČELARSKI SAJAM
Vedran Lesjak   
Utorak, 16 Siječanj 2018
ImageNa sajamskom prostoru Gudovac u organizaciji Bjelovarskog sajma , Hrvatskog pčelarskog saveza i Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije održat će se 14. Međunarodni pčelarski sajam 10. i 11. veljače 2018. godine. PROGRAM!
 
NAJAVA!!! PREDAVANJE O ZNAČENJU „HIŽNE KNJIŽICE“
Vedran Lesjak   
Četvrtak, 04 Siječanj 2018
ImageOve godine obilježavamo 275 godina od prvog izdanja Hižne knjižice , čiji se puni naziv nalazi u bilješci (a), a koja je izdana u Zagrebu 1743. godine. Knjižica je zabilježena u djelu Ivana Kukuljevića Sakcinskog: Bibliografija hrvatska, Zagreb 1860. godine. Predavanje o značenju Hižne knjižice za povijest hrvatskog pčelarstva održat će se 11. siječnja 2018. godine u 18 sati u dvorani Tribina grada Zagreba, Kaptol 27. Predavač je mr. sc. Nenad Strižak. VIŠE!
 
2. FOTONATJEČAJ „ŽIVOT S PČELAMA!”
Vedran Lesjak   
Utorak, 02 Siječanj 2018
ImageNakon uspješno odrađenog prošlogodišnjeg fotonatječaja, Hrvatski pčelarski savez nastavlja te raspisuje drugi fotonatječaj pod nazivom "Život s pčelama". S ciljem osvješćivanja ljudi oko zagađivanja okoliša i izumiranja pčelinjih vrsta te iskazivanja zahvalnosti prema onome što pčele čine za prirodu i ljude, pozivamo sve zaljubljenike u prirodu da sudjeluju u fotonatječaju. VIŠE!
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.