Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOG PČELARSKOG SAVEZA
Vedran Lesjak   
Petak, 26 Siječanj 2018
ImageObavještavamo pčelarske udruge, članice Hrvatskog pčelarskog saveza, da je 2018. godina izborna godina Saveza. Na Izbornoj skupštini biraju se članovi Upravnog odbora (21), Nadzornog odbora(3) i Suda časti(3). Od članova Upravnog odbora biraju je predsjednik i dva dopredsjednika Saveza. Molimo udruge da na svojim skupštinama, zajedno s ostalim članicama u pojedinim županijama predložite kandidate za članove tijela Saveza. Izborna skupština Hrvatskog pčelarskog saveza održat će se u subotu 7. travnja 2018. godine. Mjesto održavanja, rokovi dostave vjerodajnica i kandidata objavit će se naknadno.
 
Naziv Slavonski med registriran na EU razini
Vedran Lesjak   
Srijeda, 24 Siječanj 2018
ImageU Službenom listu Europske unije, L 17 od 23. siječnja 2018. objavljena je: Provedbena uredba komisije (EU) 2018/95 od 9. siječnja 2018. o upisu naziva u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla ("Slavonski med"- ZOI). Više na www.agroklub.com!
 
EU ZASTUPNICA MARIJANA PETIR IZBORILA DODATNE POTPORE ZA PČELARE
Vedran Lesjak   
Srijeda, 24 Siječanj 2018
ImageOdbor za poljoprivredu i ruralni razvoj na svojoj je sjednici održanoj u utorak, 23. siječnja 2018. usvojio izvješće pod nazivom „Mogućnosti i izazovi za pčelarski sektor EU‐a“ mađarskog zastupnika Norberta Erdősa (EPP). Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir podnijela je na izvješće ukupno 43 amandmana uz podršku kolega iz EPP‐a te su svi amandmani usvojeni (dio kroz kompromisne amandmane, a dio samostalno). Priopćenje ureda EU zastupnice Marijane Petri prenosimo u CIJELOSTI!
 
PREDAVANJE O PČELINJEM VOSKU I KESTENOVOJ PAŠI
Vedran Lesjak   
Srijeda, 24 Siječanj 2018
ImagePčelarska udruga Samobor i Sv. Nedelja organiziraju predavanja o patvorenju pčelinjeg voska kojeg će održati doc. dr. sc. Lidija Svečnjak te o kestenovoj paši kojeg će održati dr. sc. Saša Prđun. Predavanja će se održati u petak, 26. 01. 2018. godine u Samoboru, u prostorijama ugostiteljskog objekta „Milečki“ u Molvicama, Dugave 35, s početkom u 18.00 sati. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane pčelare i građane. VIŠE!
 
NAJAVA!!! 14. MEĐUNARODNI PČELARSKI SAJAM
Vedran Lesjak   
Utorak, 16 Siječanj 2018
ImageNa sajamskom prostoru Gudovac u organizaciji Bjelovarskog sajma , Hrvatskog pčelarskog saveza i Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije održat će se 14. Međunarodni pčelarski sajam 10. i 11. veljače 2018. godine. PROGRAM!
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.