Nalazite se na: Naslovnica
Dobrodošli na stranice Hrvatskog pčelarskog saveza
OBAVIJEST ZA PAŠU MEDUNA
Vedran Lesjak   
Četvrtak, 24 Svibanj 2018
ImagePčelarsko društvo Ogulin obavještava sve zainteresirane seleće pčelare koji imaju namjeru doseliti pčele na pašu meduna na prostor Blata, Ličke jesenice i Saborskog da se što prije najave pašnom povjereniku Darku Puškariću 091/153-7190 radi dogovora oko smještaja. VIŠE!
 
SVJETSKI DAN PČELA
Vedran Lesjak   
Utorak, 15 Svibanj 2018
ImageKako bi se podigla svijest o značaju pčela i upozorilo na smanjenje njihovog broja u svijetu, Ujedinjeni narodi proglasili su 20. svibnja Svjetskim danom pčela. Ovu rezoluciju predložila je Slovenija, a podržale sve članice EU i mnoge druge zemlje svijeta. Prvo obilježavanje Svjetskog dana pčela 2018. u Republici Hrvatskoj održat će se u gradu Čabru u subotu, 19. svibnja 2018. godine. POZIV!
 
stručni skup - “Kadulja i med od kadulje Senja i okolice“
Vedran Lesjak   
Petak, 11 Svibanj 2018
ImageDana 20. svibnja 2018. godine na Svjetski dan pčele, u tvrđavi Nehaj u Senju,  Udruga proizvođača meduna, kadulje i vriska Sjevernog Velebita i velebitskog primorja iz Senja, održati će stručni skup pod nazivom “Kadulja i med od kadulje Senja i okolice“. PROGRAM!
 
NOVA PRAVILA ZA DOLAZAK NA PAŠU AMORFE U „PARK PRIRODE LONJSKO POLJE“
Vedran Lesjak   
Petak, 04 Svibanj 2018
ImageJavna ustanova „Park prirode Lonjsko polje“ donijelo je odluku za davanje jednokratnog koncesijskog odobrenja za obavljanje djelatnosti pčelarstva na zaštićenom djelu prirode. Odluku i Zahtjev možete pronaći na internetskim stranicama PARKA PRIRODE LONJSKO POLJE!
 
EU ZABRANJUJE NEONIKOTINOIDE KOJI DOKAZANO ŠTETE PČELAMA
Vedran Lesjak   
Petak, 04 Svibanj 2018
ImageBrojni mediji zadnjih dana izvještavaju o pobjedi pčelara i ekologa nad pesticidima, točnije, neonikotinoidima. Naime, države članice EU-a krajem travnja su na Stalnom odboru za biljke, životinje, hranu i stočnu hranu kvalificiranom većinom podržale prijedlog Europske komisije o zabrani korištenja tri najčešća neonikotinoida za sve poljoprivredne usjeve na otvorenom kako bi zaštitili pčele i ostale oprašivače. VIŠE!
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.