Novosti
arhiva/novosti/LOGO-dakovo.jpg
04.02.2021 Broj:315

MEDENO SRCE ĐAKOVAČKIH PČELARA

Đakovački pčelari su još jednom pokazali veliko srce u prikupljanju pomoći, ovaj puta stradalima u potresu na Banovini. Samo nekoliko sati od potresa prostorije udruge bile su otvorene za članstvo u prikupljanju pomoći.


Zahvaljujući brzoj organizaciji, članovi su donijeli dvjesto kilograma meda, koji je, zajedno sa 250 kilograma meda koji su prikupili osječki pčelari (dakle sveukupno oko 450 kilograma meda) 9. 1. 2021 odvezen nastradalim građanima Gline i okolice. Po dolasku u Glinu, dostavljeni med je praktički odmah pretovaren u terence, koji su razvozili med u okolna sela i dijelili mještanima. Ovom prilikom potrebno je iskazati posebnu zahvalnost kolegi pčelaru Gici Daliboru iz Osječke udruge koji je ustupio svoj kombi za prijevoz meda.

 

Samo tjedan dana kasnije 14. 1. 2021. pčelari „Đakovštine“ u samo 24 sata su vlastitim novcem kupili 41 novu električnu grijalicu, s time da je nekoliko ispravnih električnih grijalica i darovano te odmah sljedeći dan grijalice dostavili u skladište „Komunalca“ grada Gline koje je zaprimio naš kolega pčelar i predsjednik udruge Dragan Barukčić.

 

Nadamo se da je ova skromna donacija pomogla barem jednim malim dijelom unesrećenim ljudima i zagrijala njihove domove u ove teške i hladne zimske dane. Električne grijalice isporučili su članovi udruge Ivan Krizmanić, Zlatko Bošnjaković i Željko Tomić, predsjednik.

 

                                                                                               Predsjednik udruge

                                                                                                Željko Tomić