Novosti
arhiva/novosti/inicijativa.jpg
29.09.2021 Broj:410

EUROPSKA GRAĐANSKA INICIJATIVA - SPASIMO PČELE I POLJOPRIVREDNIKE

Europska građanska inicijativa - Spasimo pčele i poljoprivrednike želi sakupiti milijun potpisa u zemljama EU, kako bi primorali Europski parlament i Europsku komisiju da zaštite pčele, a samim time i prirodu i okoliš i naše zdravlje. U ovom trenutku imaju oko 766.000 potpisnika.


Poštovani,

 

u privitku dostavljam informacije o Europskoj građanskoj inicijativi "Spasimo pčele i poljoprivrednike" kojom želimo skupiti milijun potpisa u zemljama EU, kako bismo primorali Europski parlament i Europsku komisiju da zaštite pčele, a samim time i prirodu i okoliš i naše zdravlje.

U ovom trenutku imamo oko 766.000 potpisnika. Da bismo sakupili potreban broj, potrebno je mobilizirati što više organizacija koje će svojim članovima poslati poruke elektroničke pošte i izravne poruke. Inicijativu podržavaju i promoviraju broje velike organizacije, poput Avaaza, nacionalnih ureda organizacija Greenpeace i WWF u zemljama EU, itd.

O inicijativi komuniciramo na društvenim mrežama i putem priopćenja za javnost, a nadamo se i vašoj podršci kako bismo ovoj inicijativi dali vidljivost! 

Molimo vas stoga da, bez obzira na to jeste li član više od 200 organizacija iz ove EGI ili ne, za slanje izravnih i zasebnih poruka svojim članovima, pozivajući ih da potpišu i prošire vijest o ovoj inicijativi, kako biste nam pomogli u kreiranju budućnosti u kojoj se hrana proizvodi bez korištenja opasnih kemikalija. 

Naša iskustva su pokazala da dijeljenje putem društvenih mreža nema dovoljan učinak, stoga vas molimo da svojim članovima, suradnicima i partnerima pošaljete izravne poruke.

Podršku inicijativi dao je i Papa Franjo, na audijenciji u Rimu 08. rujna, gdje mu je predstavnica inicijative Annemarie Gulderer predala poruku o inicijativi, a o tome vam također dostavljam Izvješće za medije koje možete prevesti i podijeliti na svojim mrežnim stranicama i stranicama društvenih mreža.

Slobodno mi se javite ukoliko imate dodatnih pitanja, a rado ćemo primiti i povratne informacije o interesu vaših članova za ovu inicijativu.

Hvala na vašoj podršci i na spremnosti na suradnju!

 

Srdačan pozdrav,

 

Natalija Svrtan

Campaigner - Pesticide-free agriculture 

Pesticide Action Network (PAN) Europe
Rue de la pacification 67
1000 Brussels
Belgium

+32 (0)493525108

natalija@pan-europe.info

www.pan-europe.info