Novosti




arhiva/novosti/pernod.jpg
15.06.2022 Broj:499

MEĐUNARODNA TVRTKA PERNOD RICARD CROATIA ODRŽALA AKCIJU “POMOZIMO SOLITARNIM PČELAMA”

U sklopu Dana društvene odgovornosti međunarodna kompanija Pernod Ricard Croatia d.o.o. je na Eko ranču “Kod veselog truta” pčelara Daria Frangena u blizini Velike Gorice u suradnji s HPS-om i Kornelijom Benyovsky Šoštarić organizirala akciju “Pomozimo solitarnim pčelama”.


Pčele su proglašene najvažnijim živim bićima na našem planetu još 2019. godine. Unatoč tome, često svjedočimo vijestima o smanjenju njihove populacije i problemima s kojima se suočavaju ove vrijedne životinje. U Hrvatskoj postoji duga tradicija pčelarenja i proizvodnje proizvoda od meda.

 

Kompanija Pernod RicardCroatia deseti je put na globalnom nivou provela inicijativu "Dan društvene odgovornosti – Responsib'All day". Više od 18.500 zaposlenika Grupe Pernod Ricard širom svijeta u suradnji s lokalnim zajednicama sudjeluje u društveno odgovornim projektima i aktivnostima u zemljama u kojima kompanija posluje, a sve kako bi pomogli zaštiti i obnovi biološke raznolikosti, u skladu s predanošću Grupe Pernod Ricard prema njegovanju zemljišta.

 

Ove godine kompanija PernodRicard Croatia d.o.o  je na Eko ranču"Kod Veselog Truta" u općini Orle kod Velike Gorice u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom, vlasnikom ranča, pčelarom Dariom Frangenom i Kornelijom Benyovsky Šoštarić organizirala akciju "Pomozimo solitarnim pčelama“.

 

"Dugi niz godina naša kompanija kroz različite društveno odgovorne aktivnosti u Hrvatskoj  provodi inicijativu za održivost i odgovornost, Pernod Ricard 2030 "Dobra vremena s dobrih mjesta“. Sukladno vrijednostima naše kompanije, i ove godine bilo nam je iznimno važno pronaći lokalnog partnera s kojim ćemo ostvariti konstruktivan Dan društvene odgovornosti, kako bi ukazali  na značaj očuvanja i opstanka pčela i oprašivača.