Novosti
arhiva/novosti/logo-pazin2023.jpg
28.02.2023 Broj:658

ODRŽANI 17. DANI MEDA U PAZINU

U organizaciji Pčelarske udruge Pazin ovaj vikend uspješno su održani 17. Dani meda.


Uz pokroviteljstvo Grada Pazina i Istarske županije, suorganizatori 17. Dani meda u Pazinu bili su Hrvatski pčelarski savez, Udruženje obrtnika Pazin, LAG Središnje Istre, Turistička zajednica središnje Istre, Pazin sport d.o.o. uz pokrovitelje Alden d.o.o., AZZRI d.o.o., IDA d.o.o., Mi-Kom d.o.o., Usluga d.o.o., te agrarie Tinal d.o.o. i Banovac d.o.o.

Na otvorenju izložbe meda koja je postavljena u prostoru gradsko-školske sportske dvorane okupili su se brojni pčelari i njihovi gosti, među kojima su bili župan Istarske županije Boris Miletić, posebni savjetnik ministrice poljoprivrede Mario Bratulić, gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, uz brojne uzvanike i goste. 

Šampion 25. senzoričkog ocjenjivanja meda istarske županije je Alen Benčić koji je za svoj medljikovac osvojio maksimalnih 20,00 bodova, Darko Koren je na drugom mjestu sa bagremovim medom koji je ocijenjen sa 19,53 bodova, dok je na trećem Goran Gržetić čiji je medljikovac dobio 19.45 bodova.

U subotu, djelu stručno-edukativnog skupa održana su dva zanimljiva predavanja. Najprije je dr. sc. Goran Mirjanić održao predavanje o utjecaju nepovoljnih vremenskih uvjeta i kako se pčelar u pogledu toga treba ponašati, dok je Miroslav Antolčić održao predavanje o proizvodnji matične mliječi i perge – fermentirane peludi.Radovi djece OŠ Vladimira Nazora iz Pazina