Nalazite se na:
ODABRAN DIZAJN NACIONALNE STAKLENKE ZA MED Ispis E-mail
Vedran Lesjak   
Srijeda, 21 Lipanj 2017

Povjerenstvo za odabir dizajna nacionalne staklenke za med na sastanku u HPS-u održanom 29. svibnja 2017. godine odabralo je dizajn nacionalne staklenke za med. Povjerenstvo se vodilo zahtjevima da staklenka  treba biti jednostavna, ali i posebna, odnosno prepoznatljiva na polici.

Povjerenstvo u sastavu Krešo Piljak - predsjednik povjerenstva, Zdravko Bedeniković - predstavnik proizvođača (Vetropak), Dalibor Janda - Ministarstvo poljoprivrede, Anton Vrlić - izv. prof. na Fakultetu primjenjene umjetnosti, Branimir Lazanja - mr. dizajna, Darko Martinović predstavnik - OPG-a, Željko Vrbos - predstavnik OPG-a (opravdano odsutan), Saša Petrić - HPS, Vedran Lesjak – HPS te Vesna Filmar imalo je težak zadatak. Svaki sudionik Povjerenstava dobio je listu sa imenima sudionika natječaja, nakon što su se pregledali svi radovi davali su ocjenu od 1 - 5. Radovi su se otvorili i napravila se je lista sa imenima sudionika natječaja. Prije samog ocjenjivanja predstavnik proizvođača stakla dao je ocjenu izvedivosti.

Predsjednik Povjerenstva izvjestio je da je natječaj bio otvoren do 03. 04. 2017. godine. Do tog datuma stiglo je 10 radova, a 2 rada stigla s datumom otpreme 04. 04. 2017. eliminirana su iz natječaja.

Pregledavali su se radovi 1. Joze Ivančića, 2. Karoline Šanović, 3. Siniše Hercega, 4. Matije Dražovića, 5. Irene Vasilj, 6. Vlade Petričevića i Ane Linte, 7. Ines Katić Križmanić, 8. Danijele Sučević, 9. Klare Marelić, 10. Veljka Linte, Karla Pavičića i Ane Linte.

Nakon ocjenjivanja prvo mjesto za dizajn nacionalne staklenke za med dobila je Klara Marelić, drugo mjesto Danijela Sučević, a treće mjesto osvojila je Ines Katić.

Konačan izgled staklenke nismo u mogućnosti još objaviti budući se mora tehnološki doraditi, odnosno mora se prilagoditi tehnološkom postupku proizvodnje što će učiniti tehnolozi iz tvornice Vetropack Straža d.d.. Kad predložak za izradu staklenke bude definiran od strane proizvođača istu ćemo objaviti na stranicama.                                                                                                           

 

                                                                                                             Ankica Dušević, tajnica

 
« Prethodna   Sljedeća »
Pcelarski forum | Novosti | Kontakt

© HPS. Sva prava pridržana.