Novosti
arhiva/novosti/mala-potres.jpg
20.01.2021 Broj:312

DOSTUPNA APLIKACIJA ZA PRIJAVU ŠTETA NA POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA

Ministarstvo poljoprivrede omogućilo je aplikaciju s obrascem za prijavu šteta na poljoprivrednim gospodarstvima. Svi poljoprivrednici, pa tako i pčelari, moraju štete nastale u potresu prijaviti preko ove aplikacije.


Djelatnici Ministarstva poljoprivrede i HAPIH-a pomažu poljoprivrednim proizvođačima na područjima pogođenim potresom kroz čitav niz aktivnosti kako bi se umanjile posljedice potresa i čim prije uspostavila i nastavila poljoprivredna proizvodnja, a od sada je dostupna i aplikacija za prijavu šteta na poljoprivrednim gospodarstvima. Registrirani poljoprivrednici mogu putem ove aplikacije, osim oštećenja poljoprivrednih resursa (gospodarskih zgrada i objekata, poljoprivrednih površina i stoke), prijaviti i potrebe za stočnom hranom, izmještanjem stoke,  kao i poteškoće sa prodajom poljoprivrednih proizvoda. 
 
Podaci koji su već prikupljeni dosadašnjim obilaskom terena poljoprivrednih savjetnika bit će uneseni u aplikaciju i koristit će se u svrhu pripreme i provedbe mjera namijenjenih obnovi poljoprivrednog potencijala, koja će se financirati iz Programa ruralnog razvoja. 
 
Obrazac za prijavu štete na poljoprivrednim gospodarstvima nalazi se na poveznici 
potresi.mps.hr.
 
Svim poljoprivrednicima koji nisu u mogućnosti sami prijaviti štetu na raspolaganju stoje poljoprivredni savjetnici putem telefonskih brojeva: 
 

  1. Ivan Danjek, 091 4882 715 
  2. Jasmina Vagan,  099 4926 460 
  3. Davorin Hrsto, 091 4882 803