Novosti
arhiva/novosti/petrinja1-mala.jpg
27.01.2021 Broj:313

PREDANA DONACIJA PČELARIMA BANOVINE

Udruga pčelara Zrinski iz Slavonskog Broda pokrenula je akciju dobrovoljnog prikupljanja pomoći za nastradale pčelare u potresu.


54 pčelarke i pčelara članova  Udruge pčelara Zrinski doniralo je novčane iznose kojima je prikupljeno 8500 kuna. Za taj iznos naručeno je i nabavljeno 1000 kg pogača za zimsko-proljetnu prihranu pčela. Pogače su napravljene u Braniteljsko socijalnoj zadruzi u Gundincima. Braniteljska zadruga  pridružila se donacijama i darovala 100 kg, a Pčelarska sekcija učeničke zadruge „Pčela“ OŠ „Ivan Filipović“ Velika Kopanica  15  kg pogača. Obrt za proizvodnju pčelarske opreme „Košnica-sb“ vlasnik Leo Komarica iz Bebrine darovao je 100 kg pogača. Tako je sveukupno prikupljeno 1215 kg pogača.

U koordinaciji s predsjednikom Zajednice udruga pčelara Sisačko-moslovačke županije Damirom Bukvićem u nedjelju 24.1.2021.g. predsjednik Udruge pčelara Zrinski Damir Šajnović i član UO Tomo Stojanović prevezli su i predali prikupljenu donaciju postradalim pčelarima u Petrinji. Pogače su zaprimili članovi Pčelarske udruge Petrinja  i smjestili ih u ustupljeni prostor pčelara Predraga Đurđevića do podjele ostalim članovima.

Tajnik Pčelarske udruge Petrinja Srećko Penežić od srca je zahvalio kolegicama i kolegama Udruge pčelara Zrinski i istakao da im je to prva donacija pa time ima i još veću vrijednost.

Odlukom UO  Udruge pčelara Zrinski uplaćeno je 5000 kuna 8.1.2021.g. na zajednički račun Hrvatskog pčelarskog saveza Zagreb namjenjen za pomoć u potresu postradalim pčelarima Banovine.

Ivan Živić