Novosti
arhiva/novosti/lukovica-dom.jpg
17.09.2021 Broj:404

ODRŽANA ZAJEDNIČKA SJEDNICA ODBORA ZA POLJOPRIVREDU SABORA RH I DRŽAVNOG ZBORA SLOVENIJE

U pčelarskom centru u Brdu pri Lukovici, u Sloveniji, 16. rujna 2021. održana je zajednička sjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora i Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i hranu Državnog zbora Republike Slovenije. Sjednici je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza gospodin Željko Vrbos.


Na sjednici su sudjelovali s Hrvatske strane: predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora gđa. Marijana Petir, djelatnici Ministarstva poljoprivrede, HAPIH-a, Poljoprivrednog instituta iz Osijeka i HPS-a. Republiku Sloveniju predstavljali su predsjednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i hranu Državnog zbora Republike Slovenije gosp. Edvard Paulič, predstavnici Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i hranu, Poljoprivrednog instituta, Nacionalnog veterinarskog instituta i predsjednik Pčelarskog saveza Slovenije gosp. Boštjan Noč sa suradnicima.

Na sjednici se raspravljalo o stanju u pčelarstvu u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji te je predstavljen Prijedlog Deklaracije Odbora za poljoprivredu Hrvatskoga sabora o Alpe-Adria-Dunav području slobodnom od GMO-a.

FOTO: Boštjan Noć, Marijana Petir, Edvard Paulić i Željko Vrbos