Novosti
arhiva/novosti/images/_def_news.jpg
11.09.2019 Broj:53

46. APIMONDIA – međunarodni pčelarski kongres

Ovih dana u Montrealu u Kanadi održava se 46. APIMONDIA – međunarodni pčelarski kongres. Najveći svjetski kongres pčelarstva koji se ove godine održava od 8. – 12. rujna okuplja brojne svjetske stručnjake i znanstvenike iz područja pčelarstva, biologije, ekologije, tehnologije…


Ovih dana u Montrealu u Kanadi održava se 46. APIMONDIA – međunarodni pčelarskikongres. Najveći svjetski kongres pčelarstva koji se ove godine održava od 8. – 12. rujna okuplja brojne svjetske stručnjake i znanstvenike iz područja pčelarstva, biologije, ekologije, tehnologije…


FOTO: APIMONDIA

U sklopu samog Kongresa održava se i API-EXPO. Ovo, možda i najznimljvije događanje, centralno je okupljalište i mjesto susreta brojnih pčelara, proizvođača pčelarske opreme, izlagača meda i trgovaca.

Ove godine održat će se i izbor novog vodstva Svjetske pčelarske organizacije te čelni ljudi znanstvenih komisija za Ekonomiju pčelarenja, Zdravlje pčela, Biologiju pčela, Oprašivanje i medonosno bilje, Tehnologiju pčelarenja i kvalitetu, Apiterapiju te Razvoj pčelarstva u ruralnim krajevima.

Hrvatski pčelarski savez kao jedan od članova APIMONDIE i ove godine na Kongresu ima svog predstavnika. Stavove i interese hrvatskog pčelarstva zastupa dopredsjednik Saveza i član Upravnog odbora HPS-a iz Dubrovačko-neretvanske županije gospodin Vlaho Komparak.


FOTO: Vlaho Komparak